PUSIENE LOLITA OG LATINKA (født ca. juni 2021)

Latinka er en korthåra, bruntabby pusi med hvite tegninger og gule øyne.
Lolita er ei korthåra, gråtabby frøken med hvite tegninger og grønne øyne.
Vi er ganske sikre på at disse to er søstre og at de har vært sammen hele livet.
Latinka er veldig glad i andre katter. Hun er også glad i mennesker, men har trengt tid for å bli vant til å bli strøket. Når hun har blitt vant til det er det likevel noe hun storkoser seg med. Hun elsker å utforske, og undersøker gjerne alle tilgjengelige rom i huset. Hun kan godt komme i sofaen for å se på TV- en. Hun liker også å lukte på føttene til mennesker, både husets fastboende og
gjester som hun hilser på. Latinka fremstår som en lederskikkelse, og det er gjerne hun som går først frem når hun og søstera skal utforske nye ting. Hun liker å strekke seg på to for å klore på klorestativ, og da får man se hennes karismatiske og vakre mønster på magen.
Lolita viser tydelig at kontakt med mennesker er kjempeviktig for henne. Hun veldig glad i kos på sine premisser. Hun elsker å bli strøket på kinnene, haka, i nakken, på ryggen og over halen når hun har fått tillitt til mennesker. Når man møter henne på morgenen kommer hun gjerne og stryker seg til
føttene. Når man bøyer seg ned til henne stryker hun gjerne kinnene sine mot hendene for å kose. Da byr hun gjerne på litt lav maling, men er ellers stille av seg. Hun liker også godt å legge seg i sofaen.
Hun er litt tilbakeholden ovenfor andre katter, men er veldig glad i søstera Latinka, og kommer
innimellom for å hilse på husets andre katter sammen med henne. Av og til legger hun seg gjerne i en hule i et klorestativ, og da går det fint å ligge sammen med de andre kattene.
Både Latinka og Lolita kan skvette litt til av brå lyder og bevegelser, og kan eventuelt trekke seg litt unna med det samme, men kommer like fort tilbake når de får sett seg litt rundt. De er ikke vant til å
ha kontakt med barn eller hund, og har siden de kom til sitt fosterhjem kun oppholdt seg innendørs. Vi tror de kan fungere greit som innekatter, men de vil nok sette veldig stor pris på en luftegård eller inngjerdet veranda der de kan lufte seg.
Da Lolita og Latinka kom til DBT var de begge drektige. De fikk til sammen syn kattunger, der fem av ungene dessverre døde. Vi vet ikke helt årsaken til at kattungene døde, det kan ha vært sykdom eller noe annet. De to kattungene som overlevde fikk all mulig kjærlighet og stell hos sin mamma og tante. Kattungen fikk nye, gode hjem i fjor og nå er endelig Lolita og Latinka klar for sitt eget hjem.
Lolita og Latinka er ID-merket, vaksinert, kastrert og de har fått helsesjekk og ormekur.
Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.
Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.