SAVNER DU EN KATT? DETTE MÅ DU GJØRE:
Sjekk nabolaget, snakk med naboer, både voksne og barn. Vis folk bilder av katten og be dem være på utkikk. Dersom du passer noen andre sin katt, og den kommer seg ut, er den naturlig nok ikke kjent i nærområdet. Katter går sjelden langt de første timene og dagene. Søk i uteboder, garasjer, kjellere, redskapslager, under verandaer og plattinger og så videre. Gå runden i nabolaget på kveld- og nattestid og rop på katten. Veldig mange nysgjerrige katter blir innestengt i andre folks boder og garasjer. Gjør dette hver kveld/natt til katten er funnet.
2. PRØV Å LOKKE MED KJENTE LUKTER
Sett ut kattedoen til pus på trappa. Hvis du har mistet din egen katt etter at dere f.eks. har flyttet til et nytt nabolag er dette området selvsagt helt ukjent for katten. Det kan hende den ikke skjønner/husker hvor den bor. Det kan hjelpe å legge ut dine egne brukte klær og sko med din lukt på trappa. Da vil katten kjenne igjen din lukt og forstå at det er her den bor. Dersom du har mulighet til det bør du la ytterdøra eller et vindu stå på gløtt hele døgnet, slik at katten kan komme seg inn dersom den finner veien hjem selv.
3. HAR DERE NYLIG FLYTTET?
Dersom dere nylig har flyttet, sjekk alltid om katten kan ha vandret tilbake til der dere bodde før, og snakk med gamle naboer om at de må være på utkikk. Sjekk også strekningen fra nytt hjem til gammelt hjem, katten kan være på vandring og på langtur for å komme seg tilbake til sitt kjente nabolag. NB. Dette er årsaken til at vi anbefaler folk å vente minst 3-4 uker før man slipper ut katten etter at man har flyttet.
4. ANNONSER
Lag KATT SAVNET-lapper med bilde og heng opp på butikker og legg i postkasser i nabolaget. Legg ut annonse på Facebook, Snapchat og andre sosiale medier. Send inn annonse med bilde til lokalavisene.
5. SETT UT MAT OG VANN
Det kan være lurt å sette ut mat og vann utenfor huset ditt, men det er selvsagt en risiko for at andre katter og/eller fugler vil spise maten. Men da har i alle fall pus mat og vann dersom den kommer hjem uten at du er tilstede akkurat da.
6. BE OM HJELP
Be om råd og veiledning fra andre som har erfaring med å finne katter som er savnet. Du kan leie kattefelle/fangstbur hos Dyrebeskyttelsen, send epost til oss på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com så ordner det seg. Du kan også forsøke å få lånt viltkamera dersom du tror du vet hvor katten holder til.
7. IKKE GI OPP!
Vi har mange eksempler på at katter har blitt funnet opptil flere år etter at de ble borte. Som dyreeier har man et stort ansvar med å gjøre alt man kan for å finne katten dersom den blir borte.
Det er ikke greit å miste katten sin på hytta og gi opp få finne den etter noen uker. Når man tar med seg katten på hytta er det alltid en viss risiko for at den ikke vil bli med hjem når sommerferien din er over. Da må du faktisk gjøre ALT du kan for å få tak i katten.
Lykke til!






Spor fra din side.