Respekter båndtvangen!

båndsqVi Dyrebeskyttelsen opplever å få svært mange henvendelser om hunder som er på vift. Det er både eierne selv som tar kontakt og folk som har funnet løse hunder. Man kan få inntrykk av at det dessverre er mange som ikke respekterer båndtvangen.

Alle som har hund bør vite at det i følge hundeloven i perioden 1. april til og med 20. august er påbudt å holde hunder i bånd. Dette gjelder i hele landet.

Å ikke overholde båndtvangen er utrolig respektløst overfor fugler og annet vilt som trenger fred i hekketiden. Det er mange fugler som hekker på bakken, og en løs hund kan fort skremme bort de voksne fuglene og/eller ødelegge både reir, egg og små fugleunger som allerede er klekket. Og det er ikke greit!Det er også mange mennesker som er redde for hunder, og som opplever det som skremmende å møte på løse hunder som bjeffer og hopper. Særlig hvis det ikke er noen eier i umiddelbar nærhet. Vi oppfordrer alle hundeeiere til å vise ansvar og holde hunden sin i bånd, uansett om man ferdes i marka eller i byen.

Vær en ansvarlig hundeier, respekter båndtvangen!!

Les også: Opprørt over antallet løshunder i sommer

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.