PUSIENE GITSI OG GARMO (f. 21. juni 2019)

Søstrene Gitsi (grå) og Garmo (Sort)  ble født på søppelanlegget Galsomelen i Nordreisa, og ble fanget inn sammen med to andre søsken i oktober 2019. Så de første tre månedene i livet har nok vært en kamp for tilværelsen.

Gitsi kom til fosterhjemmet i desember 2019. Da var hun lita og redd og gjemte seg under sofa/seng de første dagene, men ble straks venn med den andre fosterhjempusen (som flyttet etter hvert). Det tok ikke mange dagene før hun
kom frem og startet livets lekende gleder. Spesielt fiskestenger var/er en favoritt.
Hun gjemmer seg gjerne under puter, dyner og duker for å hvile, noe som kanskje kan tyde på at hun har frosset og er glad i varme – eller bare trives godt der. Gitsi vet godt hva hun heter, og kommer når hun blir ropt på.

Garmo ankom sist i mars 2020 etter å ha vært i tre fosterhjem forut. Pusen kom seint på kvelden, listet seg ut av buret og gjemte seg. Men tidlig neste morgen hadde søstrene funnet hverandre igjen, og siden har de vært veldig gode venner. De har blitt avhengige av hverandre.

Jegersøstrene fra Nordreisa er lekne og spretne og finner på mye artig. Det å se på måker og skjærer er både spennende og litt skummelt. Disse pusene med mye energi vil nok sette stor pris på å få være ute. De herjer mye og springer etter hverandre.
Gitsi lar seg stryke, men Garmo får man bare ta litt på, men med tålmodighet vil de sikkert bli kosepuser etterhvert.

Gitsi kan ligge hele natta i senga med deg, og av og til oppå hodeputa, men vil helst ikke bli tatt på. Garmo er også på plass, men holder seg i fotenden. Begge er ivrige og stryker seg rundt leggene, særlig på morgenene og når det er tid for mat.
Gitsi og Garmo har stor matlyst og absolutt alt av mat går ned, så en må nok passe på å unngå overspising. De har vokst seg store og har lange bein.
Kattene er renslige, bruker kasse med klumpesand uten problemer og uhell.

Søstrene er svært glad i hverandre og må derfor bli adoptert sammen, men de vil trolig også gå godt overens med andre katter.
De har ikke møtt barn eller hunder ennå.

Gitsi og Garmo er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på1500kr pr. katt, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.
Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.