PUSIA SUMA (født ca. 2019)

Suma er en nett liten frøken med lang svart pels med noen få hvite pelsstrå på brystet. Hun har også lang pels mellom potene. Suma og sønnen Shibi kom til dyrebeskyttelsen i juni 2021 fra et kattehold i Balsfjord som er preget av innavl. Da hadde hun nettopp født et nytt kull med kattunger hvor bare en av dem fortsatt var i live og vokste opp til å bli adoptert.

Suma er en liten søt pus som er veldig glad i kos. Hun synes faktisk at det er så godt at hun begynner å sikle og lager små mjauelyder. Hun ligger gjerne i sofaen og oppsøker deg for å få kos. Og kan godt ligge på fanget å kose. Hun liker og å ligge inne i hulen i klorestativet. Godbiter er hun og glad i . Kommer springende med en gang hun hører posen. Leke er hun å veldig glad i, å som sinn sønn så er pinne med fjær veldig gøy. Hun kan å finne på å slenge rundt på andre småleker. Og støvsugeren er skummel. Da gjømmer hun seg.

Suma kan nok fint funke sammen med barn. Huner litt skvetten på brå bevegelser, men det tror jeg hun legger fort av seg. Godtar å bli løftet og bært. Hun er verdens snilleste lille pusemamma. Pelsstell, kloklipp og vetrinærbesøk er som en drøm. man plukker han bare opp og setter han i buret. Ved stell så legger man henne bare på rygg å børster og klipper klør ved behov.

Hun funker nok fint som innekatt, men viser nysgjerrighet hver gang en dør til et rom med vindu på gløtt åpnes. Så tror nok hun kan funke både som inne og utekatt.

Hun er vant med å bo sammen med andre katter. Hund må nokk testes ut. Men vant til bjeffing da det bor hund i etasjen over. Hun har bodd sammen med sønnen sin siden de kom inn til Dyrebeskyttelsen.

SUMA OMPLASSERES SAMMEN MED SHIBI.

Suma har fått helsesjekk og ormekur, og hun er kastrert, vaksinert og ID-merket.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er ca. kr. 4000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 6000. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.