PUSIA SELA (f. 2018)

Sela kom til oss for et par år siden, etter at hun ble fanget inn fra en koloni i Balsfjord da hun var ca 1 år gammel. Hun var fryktelig redd da hun kom – og det var tydelig at hun kom til å trenge tid. De første par ukene var hun nær umulig å finne – og om man kom for nær, stivnet hun av skrekk. Så vi ga henne tid. God tid. Etter flere måneder, var hun et fullverdig medlem av kattefamilien, men fortsatt forsvant hun når menneskene kom i rommet. Og om hun kom frem på natterstid å sonderte terrenget, var magen og baken som klistra til bakken der hun nærmest ålte seg fremover, alltid beredt til å haste tilbake til gjemmestedet sitt.

Etter ett års tid, var beina halvveis utstrekt mens hun gikk, men bare en lyd kunne klistre kroppen ned i fryktstilling og så i fluktmodus. Vi fortsatte å gi henne tid. Forsøk på kos var vanskelig for selv om vi av og til fikk tak på henne, var det ikke gøy å skulle kose på ei som var stiv av skrekk..så vi ga henne mere tid. Så..nært to år etter at hun først kom til oss, var det som om en knapp ble trykket på inni henne – akkurat som om hun endelig klarte å kjenne på følelsen av å få kos. Og hun elsker det!!Fortsatt litt skvetten av seg – og den første som forsvinner om det kommer fremmedfolk til gårds, men den som vi menneskene som bor her aldri kan gå forbi lengre fordi hun SKAL ha kos. Og her snakker vi kosemoseoverdose   hun stanger hodet inn mot deg, slår kollbøtte for det er så godt å bli klødd og stryker seg i sirkler mellom beina på deg når du går.

Sela kan nok bo sammen med flere katter – og jeg vil tro hun ville elske å være eneste katt, om mennesket kan ha med seg «klistremerkekatta» si overalt. Sela er p.t. innekatt – og pga frykten i henne, skal hun ikke være utekatt igjen – da risikoen for panikk og forsvinning er stor, men jeg vil tro hun kan vennes til å gå i bånd – og hun vil helt sikkert følge med flokken sin hvor enn de går, om hun får lov. Sela fikser hund, men trenger nok å etablere en god relasjon over tid med en tålmodig hund – om hun skal lære å elske hund. Det er forsåvidt ikke unormalt, men jeg tenker TID er ekstra viktig for Sela sitt beste. Og hun fortjener så uendelig mye kos, den vakre lille gode skatten som har levd sine første år i pur frykt og angst for alt i verden. Nå har hun oppdaga kjærlighet, samhørighet og kooooooos. ️ Naturlig nok føler vi oss ganske restriktive ift hvem som skal få lov å overta Sela’n «vår», men har en følelse av at den absolutt rette personen for henne finnes et sted der ute. Og forhåpentligvis ser du denne teksten og tenker «yes! Der er hun.»

Sela er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.