PUSIA NARCISSA (født 2014)

Narcissa er ei lita pusi med svart, fluffy pels. Hun har et nusselig lite ansikt med gule øyne.
Narcissa ble rikskjendis våren 2023, på grunn av den spesielle historien sin. Hun har både vært i lokalavisene og på TV2, Radio P4 og mange andre medier.
Narcissa ble fanget inn i Balsfjord i 2015 som en del av et større prosjekt. Hun bodde ute sammen med mange andre katter og DBT hadde holdt på med fangst i dette området i flere år. Hun ble tatt til veterinæren for helsesjekk med mer. Etter at hun hadde fått «full pakke» og skulle til fosterhjemmet sitt klarte hun å komme seg ut av transportburet. Og borte var hun. I hele 8 år! I februar 2023 gikk Narcissa i et fangstbur satt opp i Tønsvika. Noen folk som leita etter en annen katt fanget henne tilfeldigvis. Siden hun var ID-merket fant vi ut at hun var den samme katten som DBT mistet i 2015. Vi vet ikke hvem som har tatt vare på henne i alle disse årene, men hun har åpenbart fått mat, pelsstell og omsorg.
Narcissa er en veldig kosete og søt liten pus, hun elsker å bli klødd på hodet og kinnene. Da maler og silker hun og koser seg veldig. Hun elsker å ligge på en hylle høyt oppe på veggen, da føler hun at hun har oversikt og kontroll. Hun liker ikke å være på gulvet og at folk kommer over henne, da kan hun frese.
Narcissa virker veldig lite interessert i de andre kattene på Hjelpesenteret. Hun passer i et rolig hjem, uten andre dyr eller småbarn. Det er mulig at hun kan fungere som innekatt, med tilgang på en liten luftegård eller inngjerdet veranda.
Narcissa er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.
Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.
Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.