PUSIA MADINE (f. 2015)

Korthåret hvit-brun katt med grønne øyne og svart underleppe. Madine er en snill, nysgjerrig og forsiktig pusi. Hun er livlig og liker å utforske nye steder. Hun trives i eget selskap og leker godt alene, hvis hun ikke sitter i vinduskarmen og observerer verden, eller sover søtt og sammenkrøllet i kattehulen sin.

Madine kan fint utforske rom og slappe av mens det er andre rundt henne, men hun er litt skvetten og er rask til å gjemme seg hvis hun hører noen høye lyder eller ser noen raske bevegelser. Men med en rolig væremåte og tilnærming kan hun noen ganger bli tatt på, og hvis man kommer med snacks til henne spiser hun også av og til fra hånden.

Madine kommer fra Moskenes i Lofoten, og hun ble fanget inn sammen med Malina som var antatt å være datteren hennes. Vi tror hun kan ha hatt et hjem en gang fordi hun er så snill, men det er nok lenge siden i så fall. Hun har derfor fortsatt litt problemer med å ‘senke guarden’ i møte med mennesker, og viser usikkerhet ved å gjemme seg og hisse når hun blir redd. Hun har allikevel aldri vært aggressiv overfor noen i fosterhjemmet. Til tross for den noe trøblete og vanskelige fortiden hennes har hun i løpet av sin tid i fosterhjemmet vist stort utviklingspotensial, ved å aktivt vise seg fram for fosterfamilien i stua, spise fra hånden, bli tatt på og knytte bånd med den andre fosterkatten. Madine vil ha behov for et hjem med rolige mennesker, som kan hjelpe henne videre til å bli trygg og lykkelig pusi.

Madine deler for tiden fosterhjem med monsen Seleber, som har vist seg å være til stor hjelp for hennes utvikling. De spiser og leker sammen, snakker med hverandre og koser litt av og til, så det er tydelig at hun går godt overens med andre katter. Men hun trenger nok litt mer tid på å bli vant med menneskelig kontakt, så det beste vil være om hun kommer til et hjem hvor det er en eller flere tamme katter som kan hjelpe henne videre.

Hun er renslig og bruker kattedoen uten problemer. Hun har ikke blitt introdusert for barn eller hunder i fosterhjemmet.

Madine er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye kr. 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.