PUSIA LAMOSA (født ca. 2010)

Lamosa er ei gråtigret og korthåret pusi med hvite tegninger. Hun er en ganske storvokst pus. Lamosa hadde holdt til i en fjøs i lang tid før hun kom til DBT. Vi vet at hun har hatt et hjem en gang siden hun er tam og sosial, og allerede var kastrert. De som har matet Lamosa tror at familien flyttet fra henne for flere år siden.

Lamosa er en veldig sosial, kosete, trygg og fin katt. Hun er ikke mye beskjeden og hun fant seg veldig raskt til rette i fosterhjemmet. Hun vil veldig gjerne ligge og sove i senga lamme folkene sine.

Hun må ha tilgang på trygge utearealer i sitt nye hjem. Hun kan godt bo i et hjem med barn. Lamosa er ikke noe glad i hunder.
Lamos er ID-merket, vaksinert, kastrert og hun har fått helsesjekk og ormekur. Hun har også fått nødvendig tannstell og trukket noen tenner.

Lamosa halter litt på en fot og røntgen viser at hun har tidlige tegn på artrose i hoften og skulderen. Dette må selvsagt følges med og etter hvert kan det bli nødvendig med smertelindring. Lamosa har nylig også fått påvist hypertyreose (høyt stoffskifte), og må gå på medisiner for dette resten av sitt liv. Det er heldigvis ikke noe stort problem å gi henne disse medisinene.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye kr. 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.