PUSIA FRY (f. juli 2020)

Fry ble funnet i en fjøs, sammen med broren Frodon, da de var rundt tre måneder gamle. Broren åpnet seg ganske kjapt, men det tok mye lengre tid med Fry. Hun viste tydelig stor interesse for de andre kattene i fosterhjemmet, men oss mennesker holdt hun god avstand til. Det var først etter at hun knyttet seg til «onkelpus» Prins vi fikk gjennombrudd. Hun følger alltid etter han, så når han fikk kos kunne hun tolerere å bli tatt på.

Nå kan hun komme å be om kos, på sin egen litt keitete måte, og hun kan like å få litt forsiktig kos når hun ligger i sofaen og slapper av. Vi får ikke løfte, holde eller bære henne. Hun holder fortsatt god avstand til barn og voksne som ikke bor i husholdet, men kan bli med på lek hvis de er rolige.

Fry gjemmer seg helst når det kommer mennesker på besøk, men hun stikker ikke så langt. Fra under spisebordet kan hun trygt sitte å se ann situasjonen, men om de følger etter henne gjemmer hun seg bort. Til tross for at hun er mer engstelig enn broren er det hun som springer til vinduet for å kikke hvis det er lyder utenfor, mens han stikker å gjemmer seg. Fry har aldri slått, klort eller bitt. Hun freser heller ikke.

Fry elsker å sove sammen med «onkelpus» Prins, og hvis hun våkner alene går hun rundt å roper på han. Hun er veldig snill mot han og gir han gjerne en grundig vask. Hun elsker å herje og leke med de andre kattene i fosterhjemmet, men blir gjerne med på lek med oss mennesker også. Favorittlekene hennes er papirposer, sammenknorvede kvitteringer, små lekemus, ullkuler og fiskestangleker. Hun har også noen små tøydyr som hun bærer med seg og gjemmer på soveplassene sine.

Fosterhjemmet har en luftegård, som hun ser ut til å trives med å ha tilgang på.

Hun sover helst på et pledd i sofaen, i en myk kattehule eller i et pappeskehus.

Fry trenger et hjem uten barn, ellers bør de være over 10 år og ha erfaring med katt. Hun vil nok også trives best i et hjem med andre sosiale katter, som kan gi henne trygghet og kjærlighet. Hun kan gjerne adopteres sammen med sin bror, Frodon. Hun bør ha mulighet for å kunne gå ut, men på grunn av at hun er sky kan hun nødvendigvis ikke slippes ut når hun er 1 år, det må skje når/hvis hun er trygg nok i hjemmet.

Fry er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.