PUSIA ASTI (født ca. 16.06.23)

Asti er ei grå og korthåret pusi som opprinnelig kommer fra Nord-Jæren. Hun er en enøyd skjønnhet med masse personlighet og sjarm.
Asti kom til DBT som liten kattunge sommeren 2023. Etter en stund ble hun syk med katteinfluensa og sleit lenge med helsa. Som en følge av Calici-virus fikk Asti plager med det ene øyet sitt, og det dannet seg arrvev på øyet.
Hun fikk masse pleie og omsorg i to ulike fosterhjem, og vi forsøkte lenge å redde det syke øyet hennes. Hun fikk mange forskjellige typer medisiner og øyedråper, men ingenting hjalp. Det gikk dessverre ikke redde øyet hennes, og det endte med at veterinæren måtte operere bort øyet. I ettertid har Asti fått problemer med tannkjøttbetennelse (gingvitt) og betennelse i tennenes støttevev (peridontitt). Dette må behandles med daglig tannpuss, og det er et krav at dette følges opp i hennes nye hjem.
Asti er en veldig aktiv, sosial, kosete og herlig katt. Hun elsker andre katter og vil gjerne få komme til et hjem med en annen snill og leken katt. Hun kan sikkert bo sammen med store barn, men hun bør ikke utsettes for mye stress, da dette i verste fall kan trigge nye utbrudd av katteinfluensa.
Asti vil gjerne ha tilgang på trygge uteområder i sitt nye hjem.
Asti er en helt fantastisk liten katt som har fått en helt spesiell plass i hjertet til dem som har hatt henne i fosterhjem. Vi ønsker derfor veldig at de kan få lov til å ha litt kontakt med henne etter at hun er omplassert til sitt for-alltid-hjem.
Asti har fått mange grundige helsesjekker og ormekur, og hun er kastrert, vaksinert og ID-merket. Hun har som nevnt fjernet et øye, men klarer seg veldig fint.
Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er ca. kr. 4000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 6000. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!
Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.