MONSEN SOFUS (f. 2013)

Sofus har nå vært hos oss i 4 uker. Han tør stadig mer opp og har en flott utvikling som familiekatt. Han er en vennlig katt som lar seg løfte og bæres, men han liker ikke å ligge på fanget. Han kan til nød sitte på armlenet på stolen for å kose, men liker best å være på gulvet. Han liker veldig godt å bli klødd og gjerne litt hardt. Han røyter litt, men han elsker en runde eller to med børsten hver dag som gjør at han har en fin og blank pels.

Vi har brukt mye tid disse ukene Sofus har vært hos oss for å gjøre han trygg og mer tilgjengelig for sosial kontakt. I begynnelsen når han kom til oss tilbrakte han veldig mye tid i kattehula. Vi motiverte han med godbiter og kos gjennom åpningen i hula og nå tilbringer han mye mer tid sammen med oss. Så lenge vi er hjemme har han tilgang til store deler av huset. Vi har godbiter liggende rundt om slik at han får belønning for å bevege seg rundt. Vi inviterer han inn i nye rom og gir han tid til å undersøke slik at han blir kjent og trygg med hele huset.

Etter mye oppfordring er han nå begynt å leke, først med en stille fiskestang (de som lager lyd liker han ikke). I løpet av de siste dagene har han stadig oftere lekestunder med ei lita tøymus. Musa får virkelig kjørt seg over parketten og han er virkelig stolt når han til slutt bærer den etter halen bort under stuebordet for å slappe av etter leken.

Sofus har tydeligvis ikke erfaring med klatretårn og klorestativ. Han skjønner ikke hva han skal bruke dem til, så selv etter mye motiverende godbiter og leding går han runden utenom og kvesser klørne på gulvteppet under stuebordet i stedet.

I begynnelsen virket det som Sofus ble veldig urolig og skvetten etter å ha ligget en kort stund i vinduskarmen og veien til tryggheten i kattehula var veldig kort. Etter mye motivasjon virker det nå som Sofus begynner å like å se ut gjennom vinduene våre.

Sofus liker ikke å ligge i møblene. Han trives godt på teppet under stuebordet eller på et pledd på gulvet der vi ser på TV. Ellers kan han godt ligge å vaske seg midt på stuegulvet. Vi har ikke latt han få gå på bordene og kjøkkenbenken, men han er nysgjerrig så vi er ikke helt trygg på at han holder seg unna.

Selv om Sofus enda er litt utrygg tror vi han kommer til å bli en flott familiekatt med litt videre jobbing. Han passer nok best i en rolig familie uten for høylytte barn.

Sofus er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Veterinær kunne ikke finne noen tegn på andre underliggende sykdommer.

Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.