MONSEN SILAS SØTNOS (født ca. 01.07.2015)

Silas er en meget vakker, semilanghåret, gråtabby og hvit monsegutt. Han er ganske stor og veier ca. 6 kg. Han har store, runde, nydelige øyne som er naturlig sminket med eyeliner. Han kler navnet sitt, men tror ikke han «lyr» det.

Silas har en mild og fin personlighet, han er rolig og snill. Han viste tillit til fostermor etter halvannet døgn. Han synes imidlertid det er skummelt med alle nye lyder, og vil helst gjemme seg for å slappe av. Han er ikke spesielt sosial, heller sky og litt «sær». Vil helst være på loftet, er lite nede i hovedetasjen. Han liker kos, og koser også tilbake. Han vil ikke ligge i fanget eller bli båret (han takler å bli båret korte avstander).

Silas er litt «ånden som går», han er rolig, stillfaren, og plutselig borte. Han mjauer nesten aldri, kun når det er alvor – med svak/hes stemme. Han maler svakt inni seg. Han spiser tørrfor, men er mest glad i våtfôr. Han vi heller ha våtfôr enn fisk, selv om fisk er ok. Han liker veldig godt Dreamies og catnip. Han bruker kattedo og klorestativ.

Han leker hvis han blir lekt med, men ikke lenge av gangen. Her er det nok mer å gå på. Ifølge tidl. eier liker han å være i høyden, men i fosterhjemmet har han hovedsakelig holdt seg på gulvet, evt. bordet for å få tilgang til vinduer. Man får lov å børste ham litt om gangen.

Silas liker ikke barn, og må få komme til et hjem uten unger.
Vi vet ikke om han går overens med hund. Han takler godt samvær med andre katter, men er ikke spesielt interessert i dem. Han sier ikke et ord, og er totalt uforstående til at de freser/knurrer. Han er passiv, og overhodet ikke aggressiv.

Silas er veldig glad i å være ute, og han må ha tilgang til trygge utearealer i sitt nye hjem.

Han kommer opprinnelig fra Senja, og han har bodd hos en dame fra 2018 og frem til ultimo mai 2023. Han bor nå i fosterhjem.

Silas skraper på dører når han vil ut. Når han har vært på do skraper han også på veggen sånn for sikkerhets skyld.

Silas er ID-merket, vaksinert, kastrert og hun har fått helsesjekk og ormekur. Han har fått seniorkontroll med blodprøver og urinprøve, og alt var uten anmerkning. Han har flotte tenner og ingen tannstein.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye kr. 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.