MONSEN NEKTARIN (f. 2017)

Nektarin er en rødtigret og korthåret mons som er ca. 5 år gammel.

Dette skriver fosterfar:
Nektarin har nå vært hos oss i noen uker. Han tok familien med storm og har en flott utvikling som familiekatt. Han er en supervennlig katt som lar seg løfte og bæres, men han liker ikke å ligge på fanget. Han kan til nød sitte på fanget en liten stund for å kose om du har godbiter klar, men liker best å være på gulvet. Det aller beste han vet er å gi alt og alle en skikkelig trynekos. Han liker å være sammen med oss mennesker og er helt rolig og avslappet når han slanger seg rett ut midt på stuegulvet.

Lillerommet er hans trygge sted hvor han sover om natten og slapper av i. Vi laget en katteluke slik at han kan gå inn til oss på stua om han vil. Her har han også mat, vann og dokassen sin. Han er renslig og benytter dokassen hver gang uten unntak. De første dagene han var hos oss var han litt dårlig til å grave over etter å ha vært på do, men dette blir bare bedre og bedre.

Han røyter litt, men en runde med børsten hver dag gjør at han har en fin og blank pels. Det er ikke helt yndlingsaktiviteten, men vi tar litt hver gang så han ser veldig fin ut.

Så lenge vi er hjemme har han tilgang til store deler av huset. Vi inviterer han inn i nye rom og gir han tid til å undersøke slik at han blir kjent og trygg med hele huset. Han setter veldig stor pris på å «gå tur» rundt i huset. Han følger oss rundt nesten som en hund og undersøker alt nytt vi kommer over med stor nysgjerrighet.

Etter en del oppfordring er han nå begynt å leke. I løpet av de siste dagene har han stadig oftere lekestunder med en liten ball eller ei lita tøymus. Han kan også leke litt med fiskestang, men jakter ikke særlig etter fjæra. Han liker heller å ligge på rygg og fange den når den flyr over. Vi tror han må ha vært en dyktig jeger ute i det fri. Når han fanger fjæra så har han en utrolig kontroll og kraft over byttet og slipper ikke med det første.

Nektarin har tydelig vis ikke erfaring med klatretårn og klorestativ. Han skjønner ikke hva han skal bruke dem til, så selv etter motiverende godbiter og leding går han runden utenom og kvesser klørne på gulvteppet under stuebordet i stedet.

Nektarin trives godt på teppet under stuebordet eller på kuskinnet foran TV. Ellers kan han godt ligge å vaske seg midt på stuegulvet. Vi har ikke latt han få gå på bordene og kjøkkenbenken, men han er nysgjerrig så vi er ikke helt trygg på at han holder seg unna.

Nektarin kommer til å bli en flott familiekatt med litt videre jobbing. Vi har ikke noe erfaring med hvordan han er ovenfor andre katter og dyr eller barn.

Nektarin er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Veterinær kunne ikke finne tegn på andre underliggende sykdommer.

Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.