MONSEN LYNXOU (f. 2015)

Lynxou er en 5 år gammel vennlig kjempe fra Frankrike. Han er en renraset Maine Coon med stamtavle fra Frankrike, hvor han også er født. Rasen er kjent for å være en stor katterase og det er Lynxou et godt eksempel på! Med sine 8 kilo er det ekstra mye pusekatt å kose med uten at han på noen måte er overvektig. Han er brun og sort med lang pels og typiske rasetegn.

Lynxou er en forsiktig herremann og siden han har gått ute en stund er han litt skvetten og skeptisk til nye mennesker. Med det samme det virker trygt tar nysgjerrigheten over og han kommer for å hilse på. Han kan gjerne leke litt, men tar stort sett livet med ro og det beste han vet er å sitte i vinduet og skue ut på verden.
Han blir mer kosen for hver dag som går og kommet å legger seg med menneskene hver kveld.

Litt kresen i matveien kan han være, men det er viktig at han får spesialfôr på grunn av en nylig nyreoperasjon. Lynxou har noen utfordringer med helsa si, han måtte fjerne den ene nyren sin pga at den var deformert og ga han smerter. Han har også vært plaget med smerter i rygg og hofte, og gikk en periode på smertestillende. Etter nyreoperasjonen virker det som om han er mindre smertepåvirket.

Lynxou må komme til en eier som forstår at han er en katt som trenger en del oppfølging fra veterinær. Maine Coon
er en staselig katterase, men de er kjent for å få nyresykdom, hofteleddsdysplasi, hjertefeil og en del andre helseplager.
Lynxou liker å være kongen på haugen så et hjem med en person og ingen andre katter hadde passet han perfekt. Da får han være husets hersker og gir sitt menneske også all sin oppmerksomhet tilbake.

Med Lynxou får man absolutt en katt med en herlig personlighet og han venter bare på sitt perfekte for alltidhjem for å slå seg helt til ro.

Lynxou er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.
Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.