MONSEN LAMISAL (født ca. 2020) OG PUSIA SHAKIRA (født ca. 2018) – INNEKATTER

Shakira (kort, svart pels med hvite markeringer på brystet og i ansiktet) og Lamisal (lang, svart pels med hvite markeringer på brystet) er to gode venner og nysgjerrige puser som nå søker sitt foralltid hjem sammen.

Lamisal er den som er mest nervøs, men samtidig mest nysgjerrig. Han kan underholde seg selv lenge med en ball eller lekemus, men det aller beste er fiskestangleken. Da spretter han opp og leker all energien sin ut. Ellers liker han å ligge høyt i kattestativet, helst nært et vindu så han kan speide ut på mennesker og fugler. I fosterhjemet har han hatt tilgang på en trygg veranda og elsker å bare sitte ute i den friske luften. I begynnelsen kunne Lamisal hisse i skumle situasjoner, men etter han ble trygg i det nye fosterhjemmet har han sluttet helt med dette. Men hvis han blir redd og presset langt nok så kan han hisse for å si «nok er nok, jeg er redd».

Shakira er ei skjønn pusi av få ord. Hun elsker å leke like mye som Lamisal, men tar det litt mer rolig. Har hun et godt sted å ligge på sofaen eller i sin egen lille seng, er hun fornøyd. Hvis Lamisal er oppe på vandring, så finner du henne hakk i hæl. Når det er rolig kan man høre de purre og snakke sammen. Shakira er glad i å kose og vaske Lamisal, mens han foretrekker mest å leke med henne.

Når maten blir servert, eller hvis kattene er i kosehumør, får man børste og klør på den begge. På haken eller rett over baken er det aller beste! Selv om kosetiden kan være kort, blir de begge mer og mer komfortabel for hver gang man børster dem. For selv om det er litt skummelt, så innser dem også at det var jo litt godt. De er veldig matmotivert!

Tidvis ønsker kattene alenetid og det er viktig at de begge har et sted som kun er deres egent, hvor de kan trekke seg bort og føle seg helt trygg. Her kan de sove i flere timer om dagen, men også bruke det som gjemmested når fremmede mennesker kommer. Selv om de gjemmer seg, så kommer de begge ut så fort de innser at det ikke var noe farlig alikavell.

Både Lamisal og Shakira er FIV-positiv (Felin Immunodeficit Virus). De har begge god helse, men kan pga. sykdommen ikke dele hjem med andre friske katter, de kan heller ikke være ute i fare for at andre katter blir smittet.
De vet hvor doen er, kvasser klørne kun på klorestativet og ettersom de begge er nokså glad i mat får de servert diettfôr. De kan nok ikke bo i et hjem med små barn som ikke forstår grensene deres, og de trenger et hjem som har tid til å jobbe videre med dem

Lamisal og Shakira har fått helsesjekk og de er kastrert og ID-merket.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er ca. kr. 4000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 6000. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.