MONSEN LAMISAL (født ca. 2020) OG PUSIA SHAKIRA (født ca. 2018) – INNEKATTER

Shakira er ei pusi med sort, svart pels med hvite markeringer på brystet og i ansiktet. Lamisal
har lang, svart pels med hvite markeringer på brystet, De er to gode venner som nå søker sitt for-alltid-hjem sammen.
Både Lamisal og Shakira begynte livet sitt utendørs, og bærer enda preg av dette. Nye mennesker og ukjente steder kan være skummelt, men i det nåværende fosterhjemmet kom de begge trygt fram etter ca. 1 måneds tid. Med tålmodighet og forståelse i det nye for-alltid-hjemmet vil disse skjønne pusene blomstre enda mer fram. De er veldig matmotivert!

Verken Shakira eller Lamisal forstår helt hvorfor vi mennesker har så lyst til å ta på dem, men med en forlenget børste har fosterhjemmet fått lov til å lett børste begge to. Dette er en god start for å etter hvert få fram kosepusene inni dem begge. Shakira er nok den største kosepusen, og spretter opp når hun ser Lamisal for å gnikke seg mot han.

Tidvis ønsker kattene alenetid og det er viktig at de begge har et sted som kun er deres eget, hvor de kan trekke seg bort og føle seg helt trygg. Her kan de sove i flere timer om dagen, men også bruke det som gjemmested når fremmede mennesker kommer. Selv om de gjemmer seg, så kommer de begge ut etter så fort de innser at det ikke var noe farlig likevel.

Så fort Lamisal blir trygg er han en snakkesalig katt som elsker å leke. Han kan underholde seg lenge med en ball eller lekemus, men det aller beste er fiskestangleken. Da spretter han opp og leker all energien sin ut. Ellers liker han å ligge høyt i kattestativet, helst nært et vindu så han kan speide ut på mennesker og fugler. I fosterhjemmet har han hatt tilgang på en trygg veranda og elsker å bare sitte ute i den friske luften. Lamisal kan tidvis være litt hisset av seg, men det er usikkert om dette bare er en gammel vane han har, og ikke en advarsel eller frykt. Hisingen passer ikke alltid sammen med situasjonen eller det gode humøret hans. Han har hisset mindre og mindre og det kan tenkes at han slutter med dette når han blir tryggere.

Shakira er ei skjønn pusi av få ord. Hun elsker å leke like mye som Lamisal, men tar det litt mer roligere. Har hun et godt sted å ligge på sofaen eller i sin egen lille seng, er hun fornøyd.

Både Shakira og Lamisal er nysgjerrige katter som liker å følge med på det som skjer i hjemmet, og kommer bort til deg og stirrer til du forstår hva det er de vil, enten det er mer mat eller leking.

Både Lamisal og Shakira er FIV-positiv (Felin Immunodeficit Virus). De har begge god helse, men kan pga. sykdommen ikke dele hjem med andre friske katter, de kan heller ikke være ute i fare for at andre katter blir smittet.
De vet hvor doen er, kvesser klørne kun på klorestativet og ettersom de begge er nokså glad i mat får de servert diettfôr. De kan nok ikke bo i et hjem med små barn som ikke forstår grensene deres, og de trenger et rolig hjem som har tid til å jobbe videre med dem.

Lamisal og Shakira har fått helsesjekk og de er kastrert og ID-merket.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1800 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er ca. kr. 4000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 6000. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.