MONSEN FRODON (f. juli 2020)

Frodon ble funnet i en fjøs, sammen med sin søster Fry, da de var rundt tre måneder gamle. De hadde ikke hatt menneskelig kontakt før det, men det tok ikke så veldig lang tid før Frodon skjønte at vi ikke var så skumle. Han er fryktelig glad i mat, så det var lett å bestikke han.

Når han er i trygge omgivelser kan han løftes og bæres av fostermor og fosterfar. Han lar seg stryke på av rolige, eldre barn. Han elsker å kose og er generøs med sin «kyss», så man må tåle å bli grundig vasket av den ru kattetungen. Han kan finne på å gnage litt på oss, slik som katter gjør når de rengjør pelsen, men han forstår at han må slutte når vi sier au. Han har ikke helt funnet ut av hvordan man skal ligge på fanget, men nå er vi oppe i kanskje et halvt minutt før han faller ned. Han sover gjerne i sengen sammen med oss, på morgenen når det nærmer seg frokosttid. Når vi står opp blir han veldig ivrig og går gjerne i føttene på oss, og tar tak i morgenkåpen og leier oss mot kjøkkenet.

Siden han er så matgal må alt av matrester ryddes bort med en gang, og benkene må vaskes. Vi har måttet bli litt kreative for å finne løsninger som gjør at han ikke får tilgang på f.eks. nybakte brød som står til avkjøling o.l. Han spiser også sin egen porsjon med våtfor så raskt at vi må mate han små biter med skje, så det varer lengre, ellers bøller han til seg våtmaten til de andre kattene.

Han er veldig glad i å leke og herje med søsteren og de andre kattene i fosterhjemmet. Han har stor respekt for de eldre, men kan være litt plagsom mot søsteren. Heldigvis sier hun fra, og får ofte hjelp av «onkelpus» Prins til å sette han på plass. Han har mye energi og trenger å aktiviseres ellers blir han rampete og tar det ut over søsteren. Favorittlekene er små mus med lyd i, sprettballer, fjær og ullkuler. I fosterhjemmet har kattene tilgang på luftegård, noe han ser ut til å sette pris på.
Han sover helst inne i en tunnel, på åpne hyller i klorestativ, i et pappeskehus eller midt i en ballbane. Det virker ikke som han liker myke, varme soveplasser.

Selv om han er rimelig trygg her har han en liten usikkerhet i bunnen. Det er tydelig at den første del av livet har lært han at verden kan være farlig og at man må passe seg. Han reagerer på lyder, er skeptisk til nye mennesker og nye gjenstander. Hvis det plutselig ligger noe nytt på gulvet, det være seg en sokk eller en katteleke, må denne studeres veldig forsiktig. Han har aldri slått, klort eller bitt, men freser hvis han blir skremt, og han springer helst å gjemmer seg et trygt sted. Det hjelper om fostermor prater med rolig stemme og lokker han til seg, da blir det litt mindre skummelt.

Frodon trenger et hjem uten barn, ellers bør de være over 10 år og ha erfaring med katt. Han vil nok også trives veldig godt i et hjem med andre sosiale katter, som liker å rase litt. Han kan gjerne adopteres sammen med sin søster, Fry. Han bør ha mulighet for å kunne gå ut, men på grunn av at han har denne usikkerheten i seg kan han nødvendigvis ikke slippes ut når han er 1 år, det må skje når/hvis han er trygg nok i hjemmet.

Frodon er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å avtale adopsjonsbesøk

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.