MONSEN DAREK (født ca. januar 2018)

Darek er en fantastisk skjønn katt. Han er langhåret og gråbruntigret med hvite tegninger. Han stiller ingen store krav, og han har veldig mye kjærlighet å gi. Han er ca. fire år gammel, vant med kattedo, og spiser vanlig kattemat. Han er veldig glad i mennesker og oppmerksomhet, men samtidig er han veldig rolig, høflig og forsiktig. I nye omgivelser er han ganske sky, og liker best å gjemme seg på et rolig, mørkt sted. Men med en gang man kommer nært nok og klapper han, begynner han å male og bli tryggere. Når han har kommet ut av gjemmestedet, liker han å holde øyekontakt og følge med på hvor vi går.

Darek elsker å ligge på fanget og bli klappa, helst av så mange hender som mulig. Heldigvis liker han også å bli børstet. Det er jo veldig praktisk, siden pelsen hans trenger litt stell (som er vanlig hos en langhåret katt). Han lar deg klippe klørne også, når han stoler på deg.

Hvis han får lov å sove i senga med sin nye familie, blir han sikkert glad for det, men han trives godt under sofaen også. Når han kjenner en pust av frisk luft fra vinduet, blir han ganske interessert, så han må ha mulighet til å være ute i trygge omgivelser i sitt nye hjem. Selv etter fire uker hos oss, blir han nervøs av brå bevegelser, høye lyder eller store objekter som beveger seg. Vi håper at dette bli bedre når han har fått være i sitt nye hjem en stund og føler seg helt trygg. Darek virker redd for hunder, når vi hører dem utenfor vinduet (vi har ikke hund selv). Vi vet ikke om han går overens med andre katter. Da vi hadde barn på besøk, gjemte han seg men viste ingen tegn til aggressivitet. I det siste har han begynt å vise interesse for å leke! Han er snill og forsiktig i absolutt alle situasjoner vi har sett ham i.

Darek er ID-merket, vaksinert, kastrert og han har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye kr. 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.