MONSEN BRASILIA OG PUSIA BEVERLY (f. 2020)

Brasilia er en nydelig mons, han er langhåret, tabbymønstret (fargene beige/lys brun og mørke striper) og store brune øyne. Han får man stryke litt. Er ganske stor av vekst. Han stirrer mye, satt lenge og beskuet julegardinene.

Beverly er semilanghåret, helt sort med en glatt og skinnende pels, og en tykk hale. Hun er ei lita og nett frøken. Vil ikke blitt tatt på, hun smyger seg raskt unna. Er ofte vokal, hun mjauer når hun ikke ser de andre to kattene. Hun har hatt et kattungekull som er adoptert til egne hjem. Beverly vet godt hva hun heter og kommer gjerne når hun blir ropt på.

Brasilia og Beverly kommer fra samme kattekoloni, der de bodde med mer enn 20 andre katter. Kattene er nært beslektet.
Dette er to snille katter, som er veldig glade i og avhengige av hverandre, og skal derfor adopteres sammen. De er sosiale av seg, alltid tett på der fostermor er, og begge går meget godt overens med fosterhjemmets egen hannkatt. De herjer litt i lag, springer etter hverandre og gir gjensidig pelstell.

Kattene lukter på fingre og annet som blir vist frem. Ingen har klort eller bitt, men vil ikke løftes eller sitte på fang. Ellers virker det som om at de ikke har
lekt tidligere, hverken med laserpeker eller fiskestenger, og Beverly er redd sistnevnte. At de springer etter små baller gir håp, det er bare å fortsette å øve på
leking. Beverly kan gjerne leke lenge med smårusk hun finner på gulvet. Begge liker godt å se på fugler.

Den/de som adopteres disse to må ha tid og tålmodighet. Kattene kommer nok til å tilbringe noen timer gjemt de første dagene, men på sikt er det sikkert at dette vil gå seg til. De bør komme til voksne rolige folk, og store barn. Hittil har de ikke vist noen interesse for å gå ut, til tross for at de ser fosterbror går inn og ut. Når de er blitt trygge nok, vil de nok trives med å få være litt ute.

Matlysten er god, de spiser alt av riktig kattemat, og matinntaket bør nok følges med på. Fisk har blitt servert et par ganger, og det gikk fort ned. Begge bruker
klorebrett/-stokk. Er renslige. De hopper ikke opp på bord eller benker. Sover både i egen katteseng, og i stoler, sofa og seng.
De er selvfølgelig redde for støvsugeren, men kommer overraskende fort frem når jobben er gjort. Kattene har ikke møtt unger under oppholdet i fosterhjemmet.

Brasilia og Beverly er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1500 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt drøye kr. 3000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 3800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.