Bli Fosterhjem for Katt

To katter ligger på sofaenDBT har godt over 100 dyr inne som venter på nye hjem. På hjelpesenteret vårt har vi bare plass til en håndfull katter og vi er dermed avhengige av våre flotte fosterhjem.

Som fosterhjem har du ansvaret for ett eller flere dyr som skal adopteres bort. DBT dekker alle utgifter til fôr, veterinærbehandlinger. Vi låner ut mat- og vannskåler, kattdeo med spade, transportbur, leker, senger, pledd, klorestativ etc. Fosterhjemmet sørger for kos, stell og kjærlighet.

Alle nye fosterhjem får opplæring i våre rutiner i forbindelse med veterinærbesøk, omplassering av fosterhjemskatten, papirer som skal fylles ut og lignende. Vi forsøker å få til opplæringen før dere får første katt i hus.

Dersom du skal reise bort for en kortere periode imens dere har katt i fosterhjem, ordner vi med at noen kommer innom og passer katten hjemme hos deg.

Det er umulig å forutsi hvor lenge et dyr blir boende i fosterhjem før det adopteres av en ny familie. Det kan være et par dager, eller i ekstreme tilfeller, et par år. Derfor foretrekker vi stabile fosterhjem som kunne tenke seg å holde på en stund, slik at dyrene slipper å flytte mange ganger før de blir adopterte. Men noen ganger er det skikkelig krise og da er det fint å ha noen korttids-fosterhjem i bakhånd.

Husk at DBT primært er til for hjemløse katter. Dette er noe helt annet enn tamme, trygge familiekatter (selv om vi har en del av disse også), så det krever at du har TID til å jobbe aktivt med sosialisering av dem, og forståelse for at dette er en jobb som kan ta tid, og at man må finne glede i hvert fremskritt katten gjør, hvor lite det enn er. Kattene DBT tar inn er ofte preget av å ha gått lenge ute, mange av kattene er syke og trenger behandling.

Når du er fosterhjem for DBT garanterer du at katten(e) hos deg får et røyk- og narkotikafritt inneklima.

Dersom du ønsker å melde deg som fosterhjem for katt, send e-post til: dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com

 

 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail