MARS-OPPDATERING FRA KATTEGRUPPA 😺

Den travle vinteren vår fortsetter. Mars har også sørget for å holde våre frivillige i ånde, her er tallene for årets tredje måned:

Katter omplassert: 31
Katter tatt inn: 32
Avilvet/døde: 4
Returnert til eier: 1
70 veterinærbesøk avlagt

«Lagerbeholdning» pr 1. april er 178 katter! Selv om vi omplasserer rekordmange, så hjelper det ikke når vi på det jevne tar inn flere katter enn som omplasseres. 178 katter i starten av april er ganske ekstremt, tallet burde vært omtrent halvparten.
Vi har hatt et par skikkelig trasige skjebner. Monsen Steinar kom til oss, etter å ha gått ute og slitt lenge. Han fikk komplikasjoner etter kastrering. Stingene gikk opp, og et brokk viste seg i åpninga på såret. det sier seg selv at når innsiden på en katt har vært i kontakt med avføring og kattesand, så er det veldig alvorlig. Steinar fikk raskt hjelp. Han ble innlagt på AniCura Dyresykehuset Tromsø som gjorde alt i sin makt for å redde livet til Steinar. Han ble operert på nytt, og fikk oddsene 50/50 i forhold til om han ville klare seg. Peritonitt, bukhinnebetennelse, er en alvorlig komplikasjon, og vi bet negler mens vi venta på om Steinar ble syk eller ikke. Noen dager senere kom telefonen. Veterinæren konstaterte at det så ikke så bra ut, oddsene sank til 30/70, i Steinars disfavør. Vi ble enige om å gi antibiotika noen dager til, og ta en ny blodprøve da, og evt la Steinar slippe dersom ikke oddsene hadde bedret seg. Og jammen ta! Han er en fighter, og det var mange glade frivillige som jublet da infeksjonen var på vei tilbake, og Steinar fikk komme hjem til fosterhjemmet for videre pleie, med fem ulike antibiotika og antiinnflammatoriske medisiner er han nå friskmeldt! Vi kan ikke rose Anicura nok, som nok en gang har strekt seg langt og lengre enn lanngt for å redde en av de mange sliterne som kommer til oss
Lorax er en annen katt som ikke har hatt det så greit. Han skal i dag opereres i foten sin, som han har gått lenge ute og hatt vondt i. Vi er ekstremt rørt og takknemlig for alle bidrag som har kommet til operasjonen hans, den er nå fullfinansiert, og vel så det! Det er Steinar glad for, for regninga for hans behandling er heller ikke ubetydelig.
På Hjelpesenteret har det i det siste flyttet ut mange katter, Benedicte Fagervoll fortjener ros for måten hun har stilt opp og tatt imot adopsjonsbesøk, og sett katter vel avgårde til sine nye hjem, det er godt å se at den yngre DBT-generasjonen gjør en god jobb, og hjelper oss med å holde hjulene i gang.
Vi har også måtte si hadet til en av våre frivillige som flytter fra byen etter lang tid som frivillig på senteret. Hun har gjort en formidabel innsats, spesielt har hun tatt seg av juniorvaktene våre på en fantastisk måte. You will be sorely missed, Joanne Smith

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.