Lord Potote, født ca 01.06.13

Lord Potote (til vanlig kalt Plutte) er en korthåret, hvit og grå pusegutt som ble fanget inn sammen med moren sin i slutten av august 2013. Han hadde da levd sine første måneder uten menneskelig kontakt. Først ble de plassert i et fosterhjem sammen, men fordi moren var veldig forvillet og dermed et dårlig forbilde, kom lille Potote til oss da han var ca. fire måneder gammel.

Til å begynne med lå han innerst, under senga på ”kattehybelen” og gjemte seg inni ett pledd når jeg var tilstede. Han freste og trykket seg inntil veggen når jeg forsøkte å nærme meg. Det var veldig tydelig at han overhodet ikke forstod hva slags merkelig skapning jeg var og hva jeg ville han! Han reagerte ikke engang på stemmen min, uansett hvilket toneleie jeg brukte og hvilke lyder jeg lagde. Heldigvis var han nysgjerrig og matglad, som kattunger skal være. Når vi ikke var inne på ”kattehybelen” kunne vi høre at han lekte og romsterte rundt. Ved hjelp av disse spennende lekene og godbiter fikk vi mer og mer kontakt. Etter en stund ble Potote introdusert for de andre kattene i huset. Dette var stor stas. Endelig var det noen som snakket hans språk! Han ble øyeblikkelig interessert i den superkule, tenåringspusen Bucksy. Så lenge Bucksy var i synsfeltet glemte Potote fullstendig at han var redd og skeptisk til mennesker. Da kunne han til og med klatre opp på fanget for å få kos! I løpet av svært kort tid ble han en del av familien.

Potote har levd hele sitt liv i en familie bestående av andre katter og to voksne mennesker. Han gjemmer seg når det kommer besøk, men kommer frem og oppfører seg som vanlig når folk har satt seg og pratet en stund. Han oppsøker ikke fremmede. De siste to årene har familien økt med en gutt i skolealder. Dette har han taklet fint, men det er først nylig at denne gutten har fått styrke på han. Når gutten har besøk av venner gjemmer han seg. Han kan klore og bite om han blir veldig redd. Det er viktig at man respekterer hans grenser og ikke presser han. Under trygge forhold er han som en vanlig katt, fostermor og fosterfar kan løfte han og bære han rundt. Han liker ikke å ligge i fanget, men elsker å bli børstet og få kos. Han kan gjerne springe rundt føttene våre for å få oppmerksomhet dersom han mener det har vært for lenge siden siste kos. Han er vant til å ha tilgang til alle rom i huset, noe som er viktig med tanke på at han må ha steder å gjemme seg hvis han blir utrygg. Han bør adopteres av noen uten barn, eller en familie med store barn.

Potote er veldig nervøs, noe som vises med at han har en «overerigert» haleføring, han duftmarkerer mye i huset med kinnkjertlene og han gjør noe som ser ut som spraying (men det kommer ingenting ut). Han takler nye situasjoner og endringer ganske dårlig. Da vi flyttet til nytt hus, etter han hadde bodd hos oss i fem år, tok det ca to uker før han var vant til sitt nye hjem. Fostermor måtte presse han litt, med å fjerne gjemmestedet han hadde funnet seg. Det er viktig at et nytt hjem har erfaring og kunnskap om katters adferd, og gjerne erfaring med forvillede katter.

Han har vokst opp i en stor flokk med katter, og er veldig knyttet til sin fosterbror Bucksy. I et nytt hjem trenger han en eller flere sosiale og lekne kattevenner.

Potote er veldig smart og han lærer fort. Han kan både stå på to, gi high five, low five og hoppe over armen. Han er veldig nysgjerrig, så man må passe seg for å lukke skapdører o.l. uten å ha sjekket hvor han befinner seg. Han elsker å se på fugler, både i vinduskarmen og på katte-tv.

Potote er innekatt, men i det forrige huset vårt hadde han tilgang på luftegård, noe han setter veldig stor pris på. Han elsker å leke i snøen! Siden han er så nervøs kan han ikke være utekatt, men han savner luftegården sin og prøver seg ofte på ytterdøra (som vi har sikret med et kompostgjerde forann).

Helsemessig er han frisk, men i godt hold. Det er viktig at han får mye plass til å bevege seg, riktig for og stimuli. Han har påvist FORL/tannresorpsjon, noe som da ikke vil dekkes av forsikring siden det allerede er påvist. Et nytt hjem må ta i betraktning at det vil komme en del utgifter for tanntrekk og oppfølging av dette.

Lord Potote er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

Siden Lord Potote har FORL adopteres han bort gratis til det rette hjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.