KRONERULLING FOR LAMOSA – VERDENS UHELDIGSTE KATT

Verdens fineste og beste Lamosa kom til DBT i november 2022. Vi fikk bekymringsmelding fra en bonde i Gratangen om en katt som hadde holdt til i en fjøs i flere år. Katten hadde hatt et hjem en gang, men familien hennes flyttet ifra henne. Bonden kunne også melde om at katten hadde kjeppjaget alle andre katter som nærmet seg tomta.
En av våre flinke frivillige kjørte til Gratangen for å hente Lamosa. Først trodde man feilaktig at Lamosa var en kastrert hannkatt, blant annet fordi hun var så storvokst. Hun ble også «friskmeldt» av veterinæren og alderen ble anslått til ca. 5 år. Lamosa var en utrolig vennlig, kosete og fin katt som man veldig fort blir glad i.
Etter en stund ble det oppdaget at hun faktisk var ei pusi og at hun hadde en del helseplager. Hun hadde tannresorpsjon (TR), lett halting og artrose flere steder i kroppen. Hun var antageligvis mye eldre enn først antatt også, trolig mer rundt 10 år gammel. Lamosa var innom flere forskjellige fosterhjem, som hun etter kort tid måtte flytte fra av ulike årsaker. Hun liker ikke andre katter, så hun kunne ikke bo på hovedrommet på Hjelpesenteret vårt.
Etter noen måneder ble Lamosa plutselig skikkelig dårlig og det ble oppdaget at hun hadde fått hypertyreose (høyt stoffskifte). Behandling ble igangsatt, og Lamosa ble bedre, men gikk veldig mye opp i vekt. Det var noe som ikke stemte helt. Etter flere måneder med medisinering, blodprøver og kontroller har veterinæren bestemt at Lamosa kan slutte med medisin for stoffskiftet. Nå var hun blitt så overvektig at det selvsagt ikke gjorde situasjonen noe bedre med tanke på artrosen. Lamosa får smertestillende og hun har også begynt å få Solensia injeksjoner som hjelper mot artrose. Vi har heldigvis klart å slanke henne litt og jobber fremdeles med saken.
Vi har lenge leitet etter et for-alltid-fosterhjem til Lamosa. Hun fortjener så inderlig å få bo i et rolig hjem, der hun kan være ute litt og få masse oppmerksomhet og kjærlighet. Lamosa har fått en helt spesiell plass i hjertet til veldig mange frivillige på Hjelpesenteret vårt, der hun har bodd på kontoret de siste halvåret.
I november fikk vi endelig e-posten som vi har ventet på så lenge. En voksen, enslig dame ville gjerne ta vare på Lamosa. Endelig skulle hun få nyte sitt otium sammen med sitt helt eget menneske.
For en uke siden flyttet Lamosa til sitt for-alltid-fosterhjem i Balsfjord. Vi fikk kjempehyggelig hilsen om at hun hadde funnet seg til rette med en gang, hun lå bare i senga til matmor og malte høyt. Vi var så glade for at det endelig hadde ordnet seg for Lamosa!
Men lykken skulle ikke vare lenge. I går fikk vi melding fra matmor om at Lamosa hadde veldig vondt i den ene bakfoten og ikke klarte å gå på den. Så da var det rett til veterinæren i dag, for helsesjekk og røntgen. Konklusjonen kom raskt. Lamosa hadde brukket lårbeinet sitt! Vi trodde nesten ikke på det veterinæren sa. Er det mulig å være så uheldig? Hun har trolig hoppet ned fra noe og landet for kjært. Det er bare så forferdelig trist.
Operasjonen som kan redde Lamosa koster over kr. 40 000. Det er veldig mye penger, men vi klarer bare ikke tanken på å avlive den fine pusia vår. Lamosa har vært så utrolig uheldig i livet sitt. Og hun fortjener å leve i mange år til.
Vil du bidra med noen kroner til operasjonen til Lamosa? For å hjelpe Lamosa kan du Vippse til nummer 86576 eller overføre til DBTs konto 6420 05 49994. Merk gjerne ditt bidrag med «Gave til Lamosa». På forhånd tusen takk for støtten!
Del gjerne!
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.