KASTRER KATTA DI!

Kattene Gullos, Lulu, Sebalter og Luther kommer fra Tromsø, Narvik og Lyngen, men de har alle en ting til felles: de har vært hos AniCura de siste to ukene til behandling for alvorlige bittskader eller sykdom.

I går måtte veterinæren plukke ut en klo som satt fast over øyet til Gullos, en stor verkebyll full av puss hadde dukket opp i ansiktet hans. Lulu var på ukas tredje besøk til klinikken, hun fikk infeksjon i foten etter å ha blitt bitt av en annen katt. Dessverre spredde infeksjonen seg så mye at hun, etter å ha kjempet hardt, måtte få reise over regnbuebroen. Vi sørger like mye hver gang. Luther får antibiotika mot urinveisinfeksjon med krystaller i blæra som følge av at han har gått ute alene over flere år, ukastrert. Sebalter har betennelse i foten etter å ha blitt bitt av en annen katt før han kom til DBT.

Hva disse behandlingene koster DBT har vi ikke lyst til å tenke på, tusenlappene flyr for tida. Og det trasigste av alt: lidelsen disse kattene har opplevd, og som tusenvis av andre katter opplever hver dag der ute, kunne vært unngått dersom folk tok ansvar og kastrerte kattene sine. Kastrerte katter slåss mindre, parer seg ikke, bråker mindre, urinmarkerer (stort sett) ikke.

Denne uken har DBT fått flere henvendelser på e-post fra folk som er fortvilte over at naboens ukastrerte katt angriper deres egen katt som må veterinærbehandles. DBT har ikke hjemmel til å gripe inn i folks private dyrehold, men vi kan oppfordre til kastrering og ID-merking og på den måten hindre mer lidelse og hjemløshet blant landets katter.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.