Kaninene Solegg (f. 2020) og Lexington (f. 28/11-20)

Frøken Solegg (født sommeren 2020) er en hvit og korthåret dvergvedder som kom til DBT i februar 2021 fordi forrige eier ikke kunne ta vare på henne mer. Solegg er døv, men dette stopper ikke henne fra å være både livlig og sosial. Solegg tar imot kos og blir raskt trygg i nye omgivelser. Hun er full av liv, nysgjerrighet og er en bestemt og tøff kaninfrøken som vet hva hun vil. Det er ikke noe problem å f.eks. klippe klørne hennes. Solegg trenger å komme til et hjem der hun kan bevege seg fritt i omgivelser som er ordentlig kaninsikret, for hun liker å gnage på ting (som de fleste andre kaniner). Solegg er bondet med kaningutten Lexington.

Dvergvedder Lexington er brun og litt langhåret, han kom til DBT i januar 2021 sammen med 5 søsken. Lexington er veldig snill, rolig og svært renslig. Han er sjefen i forholdet mellom han og Solegg. Han elsker å ligge langstrakt midt på gulvet og er en nysgjerrig fyr som snart kommer og snoker i alt som skjer. Lexington trenger et hjem med god plass han kan utforske, og gjerne myke plasser å sove på. Lexington er litt mer forsiktig enn Solegg, men etter litt tid kan han også koses med.

Solegg og Lexington er bondet og adopteres derfor kun ut sammen. De omplasseres som innekaniner og skal ha stor plass å boltre seg på i sitt nye hjem.

Solegg og Lexington har begge fått helsesjekk og er kastrert og ID-merket.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø følger Den store kaninboka til Marit Emilie Buseth, og vi ønsker at potensielle nye kanineiere også skal gjøre det. Alle som skal adoptere kanin fra DBT må på forhånd lese seg opp på kaninhold og hva som kreves av deg som kanineier.

DBT tar et adopsjonsgebyr på kr. 800 per kanin. Dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til helsesjekk, ID-merking og kastrering av en kanin.

Interesserte kan ta kontakt på e-post smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.