Monsen Branson (f. mai 2015)

Branson, oppkalt etter sjåføren i Downton Abbey, er en staselig rød, korthåret ungmons fra Bardufoss. Her ble han fanget inn som forvillet kattunge og var i begynnelsen veldig skeptisk til menneskelig kontakt. Men etter en stund i fosterhjem har han kommet ut av skallet og elsker både å leke og å kose med folk han kjenner. Branson er også veldig nysgjerrig, så selv om han aldri har møtt deg før, kan det godt hende han kommer ut for å inspisere 🙂

Branson kommer godt overens med andre katter, og vil sikkert trives med en trygg kattekompis, dette er dog ikke noe krav for trivselen. Han har vært innekatt til nå, men vil nok sette pris på tilgang til trygge uteområder i sitt nye hjem etter at han er blitt trygg og god. Siden denne monsen er såpass nysgjerrig vil det nok også gå bra med litt eldre, roligere unger som skjønner at han må få litt tid på seg, før han blir en kosegris.

Hos den rette familien, som har litt tålmodighet i begynnelsen, vil Branson etter alle solemerker blomstre og bli en trygg og kosen familiekatt. Vær obs på at han bruker litt tid på å stole på fremmede, så det er ikke sikkert han stikker hodet frem fra undersofaen når man kommer på besøk til fosterhjemmet. Men er man allikevel villig til å gi ham en sjanse, så tar det nok ikke mange dager før man med hjelp av godbiter kommer over den største skepsisen!

Branson er kastrert, ID-merket, vaksinert, har fått ormekur og helsesjekk.

DBT tar et adopsjonsgebyr på kr. 1000 for alle katter, dette utgjør hhv halvparten og en tredjedel av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er ca. kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan sende epost til dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for nærmere informasjon og eventuelt å få telefonnummeret til fosterhjemmet.