HJELP LILLE ASTI!

Lille Asti ble funnet ute sammen med broren sin Albus. De to kom reisende sammen helt fra Nord-Jæren til Tromsø i begynnelsen av august. På Vestlandet drukner de i hjemløse katter, så vi i Tromsø ønsker å hjelpe dem litt med å ta imot noen katter. Asti hadde hatt en runde med katteinfluensa, men var friskmeldt av veterinæren før de reiste oppover til Nord-Norge.
Etter noen uker i fosterhjem begynte Asti å få symptomer på luftveisinfeksjon igjen. Hun nøys og var snørrete og hadde feber. Veterinæren tok tester og vi fikk vite at hun hadde fått et nytt utbrudd av Calisi-viruset (katteinfluensa). Siden dette er veldig smittsomt, kunne ikke Asti være i fosterhjemmet sitt, der det bodde flere andre katter. Heldigvis fant vi et krisehjem til Asti, hos en snill og omsorgsfull dame som ikke har noen egne dyr.
Det som skulle bli 1-2 uker i krisehjem, ble i stedet et opphold på over seks uker. Asti var lenge plaget med tette luftveier, masse snørr og gørr, og fikk derfor dampbad tre ganger daglig. Da løsnet det skikkelig og det kom ut imponerende mengder snørr. Da Asti var bedre, men fremdeles ikke helt symptomfri etter fire uker måtte veterinæren ta nye prøver. Asti var nå frisk fra Calisiviruset, men hadde fått Mycoplasma. Dette behandles med antibiotika i fire uker.
Krisehjemmet merket seg at lille Asti plagdes mer og mer med det ene øyet, som hadde sett litt rart ut hele tiden. Noen ganger kan Cailisi-viruset gi skader på slimhinner og øyne, men veterinærene trodde først at dette ikke var noe som trengte å behandles. Dessverre viste det seg etter hvert at øyet bare ble verre og Asti måtte ha nye undersøkelser og behandling. Asti har de siste ukene fått øyedråper med smertestillende og antibiotika totalt 7 ganger i døgnet. . Det ble oppdaget av en øyespesialist at hun hadde et sår på hornhinna som ikke hadde grodd. Så nå venter vi på enda en medisin som skal gjøre øyet til Asti bra. Det er nesten en fulltidsjobb å ta vare på en aktiv liten katt som har så mange helseplager. Takk og pris for våre dedikerte og fantastiske fosterhjem som ofrer all sin fritid for dyrene 
Vi har valgt å behandle Asti og gi henne en sjanse til å få et godt liv. Det er veldig krevende og det koster masse penger. Men Asti fortjener det. Hun er en helt herlig liten pus som er morsom, rampete og veldig kosete. Hun holder på å drive matmor til vanvidd med pøbelstrekene sine, så som dere skjønner er det masse livsglede og energi i Asi selv om hun har noen helseplager. Hun elsker mennesker og kommer til å gjøre en familie veldig lykkelige når hun en dag blir friskmeldt 
Så langt har vi brukt over kr. 15 000 på undersøkelser hos veterinær, og medisiner kommer i tillegg. Vil du hjelpe Asti og andre kattunger som henne? Send ditt bidrag til VIPPS 86576 og merk med «Gave til Asti».
På forhånd tusen takk for støtten 
Del gjerne!
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.