Historien om Maly (2010)

Sommeren 2010 fikk vi en telefon fra veterinæren om at de hadde fått inn ei pusi med fire kattunger til avlivning. De lurte på om vi hadde mulighet til å ta i mot disse kattene slik at de ikke måtte avlives. Etter mye om og men så fikk vi ordnet plass til disse kattene. Sommeren er alltid et mareritt og det er vanskelig å få klemt inn fem katter sånn plutselig. Kattungene var så store at de kunne tas fra kattemammaen sin slik at vi splittet dem opp og kattemor dro til et krisehjem og kattungene til et annet.

Da vi snakket med veterinæren sa de at kattemor var veldig tynn og hadde mye diaré. De ville ha katten til observasjon to dager for å se om de kunne gjøre noe for å få orden på magen hennes. Da de tidligere eierne leverte inn kattemoren til avlivning sa de at hun var blitt helt gal. Hun gravde på brødboksen og prøvde å bryte seg inn i matskapet. Det var for oss helt klart hvorfor katten var blitt slik.. Hun holdt faktisk på å dø av underernæring.

Katten hadde også over lang tid hatt diaré uten at de tidligere eierne hadde gjort noe for henne. Det er for oss helt ubegripelig hvordan menneskene som eide henne sakte men sikkert så på at katten holdt på å dø.

To dager etter at veterinæren hadde ringt, hentet vi henne. Hun var fortsatt veldig dårlig i magen og slapp. Ikke minst var hun ekstremt undervektig. Katten veide like mye som en normal 11 uker gammel kattunge veier og her var det snakk om en nesten fullvoksen pusi.

Det gikk to uker med veldig dårlig mage før det begynte å stabilisere seg litt. Disse to ukene fikk hun medisin hver 6 time og krisehjemmet holdt på å bli smårar av at pusia ikke hadde noen kontroll på avføringen. Det var ingen tvil om at hun egentlig var renslig og flink å bruke kattedoen, fordi når hun var uheldig så kunne man se tydelig på henne at hun skjemtes.

Med masse tid, masse medisin og masse kjærlighet begynte det å gå rette vegen med magen til pusen. Selv om katten var dårlig og slapp, så malte hun som en liten traktor med en gang vi tok på henne og ga henne oppmerksomhet. Kattemammaen fikk derfor navnet Maly.

Maly var rett og slett definisjonen på en perfekt katt. Hun var så snill og hjemmekjær som man bare kan drømme om. Hun pratet alltid lykkelig når menneskene hennes kom hjem, og hun lekte med alt hun kunne leke med. Maly elsket å være med på alt som skjedde i huset, og det å vaske klær var yndlingsaktiviteten. Da kunne hun sitte lenge foran vaskemaskinen og jakte på klærne som snurret rundt inni der. En dag når foster mor baket brød på kjøkkenet var selvfølgelig Maly med. Hun satt på en reol sammen med radioen og så på at fostermor baket. Radioen sto på og midt i en sang så fant Maly ut at hun skulle synge med. Hun satte seg foran radioen og mjauet for full hals. Fostermor måtte le sånn av Maly da og brøddeigen gikk i gulvet.

På dette tidspunktet var vi blitt helt sikker på at Maly ville overleve, så sorgen var stor da hun ble dårlig i magen igjen. Igjen mistet Maly kontrollen på avføringen og hun ble på nytt slapp og sliten. Vi startet opp for fullt med medisin igjen og håpet det skulle gå seg til. Vi begynte å gjøre oss klar for å la Maly dra til pusehimmelen da hun helt plutselig ble bedre i magen igjen. Bare over natten hadde hun blitt mye bedre og hun kom seg fort.

Maly fikk nå lov å gå ut, og hun koste seg veldig med det. Hun fortsatte å være den fantastiske katten hun var da hun tidligere var frisk. Hun viste oss all sin takknemlighet ved å være en fantastisk katt. Sommeren gikk og Maly hadde ingen flere tilbakefall med magen. Hun ble derfor kastrert (hun hadde ikke vært sterk nok til å tåle kastreringen tidligere), hun fikk ID-chip, vaksine og ormekur og var da klar for omplassering.

Maly lå ikke lenge ute til omplassering før den første tok kontakt. Maly ble omplassert men kom i retur av uvisse grunner. Uansett hva som hadde skjedd er vi sikker på at det ikke kan være Maly som har gjort noe galt for hun var bare godheten selv.

Etter enda litt tid var det på nytt noen som var interessert i Maly. Denne gangen viste det seg å være drømmehjemmet til Maly. Maly skulle få flytte på landet sammen med en familie med barn som kunne gi henne masse oppmerksomhet! Ingenting passet vel bedre for Maly enn akkurat det!

Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått virker det som om både Maly og de nye eierne trives. Vi i Dyrebeskyttelsen savner selvfølgelig Maly veldig masse. Slike katter som Maly er de kattene som gjør jobben verd å gjøre. Tenk at Maly, etter å gått gjennom et rent helvete, fortsatt kunne være så snill og god som hun var – og tenk at selv om hun var så syk så klarte hun å bli frisk for så å finne et så godt hjem. Malys historie endte så godt som den kunne gjøre og det er vi så utrolig glade for!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.