Historien om de tre marsvinene fra Petersborggaten (2011)

En dame tok kontakt med oss fordi dem hadde funnet tre forlatte marsvin i en fraflyttet leilighet. Det var en han, en hun og en unge som mest sannsynlig var deres lille sønn. Marsvinbabyen var nok ikke mer enn 2 dager gammel da de ble funnet. Disse tre små satt i étt hamsterbur. Et hamsterbur som var så lite at dyrebeskyttelsen fraråder bruk av disse til hamster. Her satt altså disse tre, men urin og avføring bokstavelig talt flytende rundt seg. Den lille gutten var nok født her, under disse forholdene.

Tilstanden til marsvinene var dårlig. De hadde skabb, de var EKSTREMT undervektig og var full av sår. Sårene kom nok delvis av slåssing om plass, skabb og ikke minst var huden under bena deres omtrent etset bort som følge av at de i lang tid hadde stått i urin og avføring.
Da marsvinene ble hentet så vi at det ene marsvinet spiste sin egen avføring. Dette er nok måten de har overlevd.

Det ble naturlig nok en tur til veterinæren umiddelbart. Veterinæren fikk veid de voksne marsvinene. De viste en vekt på rundt 600 g. Et normalt marsvin bør veie 1 kg.  Marsvinene fikk påvist skabb. Behandlingen for skabb er svært kraftig, og derfor kunne ikke den lille marsvingutten få denne behandlingen. De to voksne marsvinene ble behandlet slik at symptomene skulle lindres, og deretter ble hele familien behandlet når babyen var stor nok.

Med masse c-vitamin, oppsyn, kos og kjærlighet gikk det bra for disse også. De ble nok oppdaget i siste liten.

Bildet er av marsvin-pappaen. Verken han eller mamma marsvinet hadde særlig mye hår igjen på kroppen.

Mannen som flyttet fra marsvinene ble sporet opp og anmeldt. Politiet henla saken.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.