Historien om Amanda og barna (2009)

En ettermiddag sommeren 09 kom det inn en bekymringsmelding på en katt som var innestengt i et fraflyttet hus. Det var en voksen svart og hvit katt som var observert i huset. Katten satt i vinduet å mjauet å skrapet på glasset. Det var helt tydelig at katten ville ut.

Huset katten var i var i meget dårlig stand. Det så ut som en søppelfylling i hagen, og en god del post var slengt rundt utfor huset. Det eneste man kunne se gjennom vinduet som var levnet igjen i huset var søppel. Vi puttet en konvolutt mellom dørkarmen og døren for å se om den var der dagen etter. Dersom den fortsatt var det ville det fortelle oss at det ikke hadde vært noen der å sett til kattene på over 24 timer. Dagen etter var fortsatt konvolutten mellom døren og dørkarmen, ingen hadde altså vært der.

Siden posten var slengt i hagen kunne vi finne navnet til den som hadde bodd der før. Da vi tok kontakt med henne var hun først ikke interessert i å prate med oss og la bare på. Etter å sendt tekstmeling til henne om at vi ble å bryte oss inn i huset dersom hun ikke svarte ringte hun opp igjen. Hun mente at katten hadde det bra og at hun var i huset daglig for å se til katten. De hadde flyttet til en plass der det ikke var lov å ha dyr så de hadde bare levnet katten der når de flyttet.Hun gikk etterhvert med på å gi fra seg katten til Dyrebeskyttelsen siden de uansett ikke kunne ha katten lengre. Vi avtalte å møte henne ved huset. Da vi kom inn i huset luktet det innestengt og urin. Katten hadde en kattedo som ikke kunne være tømt på evigheter. Da vi gikk lenger inn i leiligheten fant vi en liten kurv med tre små kattunger i. Det var altså ikke bare den voksene katten som satt i vinduet som var forlatt, men også hennes tre små barn. Matskålene i huset var tomme.

Dyrebeskyttelsen tok med seg kattene og plasserte dem i krisehjem. Kattene var skitne rundt nesen og ellers i pelsen. De var skeptiske i begynnelsen men det kom seg etter hvert. Kattungene ble ganske tidlig omplassert og fikk navnene Sara (nå omdøpt til Nutti), Asterix og Felix og kattemoren fikk navnet Amanda. Kattungen Sara har vi i ettertid fått bilde av og vi vet at hun lever et godt liv sammen med sine adoptivforeldre på Hansnes. Asterix lever livets glade dager i byen og har blitt matmors gutt. Felix har også fått nytt navn, og lever et godt liv sammen med sine nye mennesker på Kvaløya. Kattemoren Amanda ble adoptert av krisehjemmet hun ble plassert i og lever i dag et godt liv sammen med dem. Hun deler også huset med andre katter som har behov for et midlertidig hjem av en eller annen grunn.

På bildet er kattungen Sara.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.