Dvergpapegøyene Rosie og Bilbo

Omplasseringsklar: nå

Forventet levetid: 20 år

Døgnrytme: dagaktiv

Omplasseres til: husstander uten barn eller med barn over ti år.

Rosie og Bilbo er to nydelige grønne og røde lovebirds med blå halefjær. De omplasseres sammen da de er et uadskillelig par.

De elsker å fly rundt i fosterhjemmet og setter stor pris på å strekke på vingene. De trenger tid for å bli helt tam, men med tid har de potensiale til å bli trygge. De sitter gjerne i hånden til fosterforeldrene og spiser. De er glade i pinner som kan bites på og klør seg under vingene med dem.

Har du snacks kommer de snart flyvende; eple, babyspinat og kokt potet er blant favorittene. De er gald i leker hvor speil er veldig gøy.

Fostermor beskriver dem som meget underholdene dyr.

Rosie og Bilbo kom til DBT sammen med tolv andre fugler, de bodde i et lite bur med svært begrensede muligheter for å fly fritt. I fosterhjem storkoser de seg med god plass til å strekke på vingene. De ønsker seg et hjem med tålmodighet og forståelse for deres behov. De skal ikke leve livet i bur, buret fungerer som trygg base.

Det koster 750 kr å adoptere en dvergpapegøye fra DBT, de er begge helsesjekket med rapporten «veldig frisk og lykkelig» fra veterinær. Markedsprisen for en dvergpapegøye er ofte 1500 kr eller mer, man sparer altså mye på å adoptere fugl fra Dyrebeskyttelsen.

Send mail til Smådyrgruppa dersom du kan gi Rosie og Bilbo en ny sjanse i livet: smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.