Degusgutten Charlie (f. 2020)

Omplasseringsklar: nå

Forventet levetid: 5 år

Døgnrytme: dagaktiv

Omplasseres til: husstander uten barn.

Intaksgrunn: allergi

Charlie kom til oss etter å ha vært kasteball mellom småbarnsfamilier, etterhvert har ungene gått lei og Charlie kom til DBT.

Charlie er definisjonen på et sjarmtroll. Når fostermor kommer hjem, kommer han frem for å hilse på. Han har fast plass på en etasje i habitatet som han står på hver morgen, klar for snacks.

Favorittaktiviteten er å være ute av buret. Når han er ute av buret sitt elsker han å klatre. Han er veldig nysgjerrig, og han er veldig flink å gå ned samme plass han kom opp for å ikke skadde seg selv. Charlie er en svært nysgjerrig tass, han skulle ønske han kunne fått hele verden som hans lekeplass.

Etter utetid, er favorittaktiviteten å springe i hjulet sitt! Han elsker hjulet sitt og selv om han tygger og ødelegger det så må man ikke tro at han ikke liker det, han tygger nemlig på alt som ligger inni buret. Han hopper ikke fra høyder eller spiser på ting som er utenfor buret hans, da er han nok for opptatt med å utforske verdenen utenfor.

Han elsker også å få rent bur og kunne lage reiret sitt på nytt. Charlie har mye å gjøre etter buret er ryddet, fordi fostermor har jo ødelagt alt han bygget opp den siste uken. Han elsker å lage seg seng av bunnmateriale av papir eller et tøyhus som han har spist hull i sånn at det blir akkurat som han ønsket det.

Han sier også høylytt ifra hvis han føler at han ikke har fått nok oppmerksomhet i løpet av dagen, da piper han til du sjekke hva som skjer. Han er stort sett veldig modig så lenge menneskene og dyrene rundt han er rolig. Han har bod sammen med en liten hun i fosterhjem og hunden er fæl å sjekke hvordan det går med Charlie når han piper. De bruker også å lukte på hverandre gjennom gitteret på buret.

Charlie er og litt bereist. Han har vært med på hytta flere gang og han er veldig vant med det nå. I starten så gjemte han seg de første timene etter biltur, men nå kommer han fram å springer rett i hjulet sitt når han endelig er på plass. Han synes det er veldig fint å kunne se på folkene og dyrene rundt seg, og liker å få oppmerksomhet så fremst det er rolig.

Charlie er liker ikke å bli løftet eller sitte på ting i bevegelse (eksempelvis handen). Han er skikkelig glad i snacks og kommer først og fremst om du har noe godt til han. Han har aldri bitt noen i den tiden han har vært i fosterhjem. Favoritt godbitene er tørkede erter eller tørkede blomsterblader.

Charlie ønsker seg et hjem hvor han blir en del av familien. Han trenger noen som kan gi han all oppmerksomheten han ønsker, og har tid til å ha han ute av buret, snakke med han, lage løype til han, kanskje lage et lite klatrestativ utenfor buret. Charlie blir glad for all oppmerksomheten han får, han savner å ha en ordentlig bestevenn som leker og snakket med han hver dag.

Charlie omplasseres til husstander som har enslig deus, eller som enslig deus til noen som kan gi han mye oppmerksomhet.

 Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 400 kr for en degus.

Degus har behov for store habitater, daglig utetid, et stort utvalg av leker og gjemmesteder. Dersom en ønsker å adoptere degus fra DBT må en sette seg inn i hvilke utstyr som er trygt og hvilke utstyr som ikke kan brukes.

Kan du gi Charlie en ny sjanse i livet? Send mail til smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.