Chinchillavalpene Tulin og Sidon (f. 02/03-23)

Omplasseringsklar: 18/05-23.

Omplasseres til: husstander uten barn.

Forventet levetid: 15-20 år.

Døgnrytme: kveld- og nattaktiv.

Sidon og Tulin er Urbosa sine sønner, de ble født på hjelpesenteret etter mor kom inn drektig. Guttene har sjarmert frivillige med sine søte lyder og silkemyke pels. Guttene er svært vandt til håndtering og trygg på mennesker. De er nysgjerrige småtasser som gjerne kommer frem for å smake alt de ser de voksne chinchillaene prøve seg på. Tulin og Sidon sitter gjerne på armen og er glad i å klatre på skulderen.

Tulin har hvit og grå pels med mørke partier bak. Han kommer først springende når det skjer noe spennende. Tulin er glad i eventyr og løper rundt over hele gulvet når han er ute.

Sidon er litt mer forsiktig enn broren og ofte gjerne han i forveien, det tar ikke lang tid før han kommer luntende etter. Sidon er en rolig og hjemmekjær gutt som trives godt i hengekøya.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 800 kr for en chinchilla valp.

Chinchilla har behov for store habitater, daglig utetid, et stort utvalg av leker og gjemmesteder. Dersom en ønsker å adoptere chinchilla fra DBT er må en sette seg inn i hvilke utstyr som er trygt og hvilke utstyr som ikke kan brukes.

Tulin og Sidon er helsesjekket og ID-merket, kan leveres med stamtavle med nærmeste familie hvis ønskelig.

Tulin og Sidon er en del av chinchillafamilien som kom til DBT i februar 2023. Urbosa og Daruk ble anskaffet som to brødre som viste seg å være bror og søster, chinchillaene kom til oss etter eier ikke kunne ha dem mer grunnet avl. Ungene er helsesjekket og klarert for varige mén etter innavl. Familien bor på hjelpesenteret (separert etter kjønn) og venter på et foralltidshjem hvor de kan leve et stressfritt liv.

Interesserte kan kontakte Smådyrgruppa på mail: smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.