Chinchillajentene Urbosa (f. høsten 2020) og Mipha (f. mai 2022)

Omplasseringsklar: 18/05-23.

Omplasseres til: husstander uten barn eller husstander med barn over 12 år.

Forventet levetid: 15-20 år.

Døgnrytme: kveld- og nattaktiv.

 

Urbosa og datter Mipha er gode venner som ønsker seg et hjem sammen. Begge er grå, Mipha har hvit mage mens Urbosa er helgrå. Jentene er sosiale og trygge, de kommer straks frem når de hører mennesker i rommet. Utetid er en favoritt, spesielt hvis mennesker som kan klatres på er i rommet. Jentene er begge tillitsfulle og matmotiverte, har du noe godt kommer de raskt springende. De elsker sandbadet, så mye at de ofte ligger sammenkrøllet og sover i det.

Urbosa er litt større enn Mipha og den rolige av duoen. Hun er glad i høyder og klatrer gjerne i hyller hvor hun er fornøyd med å bli sittende. Mipha er på tur ut så snart dørene til habitatet åpnes. Hun elsker å løpe rundt og smaker på det hun finner.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 600 kr for en voksen chinchilla.

Chinchilla har behov for store habitater, daglig utetid, et stort utvalg av leker og gjemmesteder. Dersom en ønsker å adoptere chinchilla fra DBT er må en sette seg inn i hvilke utstyr som er trygt og hvilke utstyr som ikke kan brukes.

Urbosa og Mipha er helsesjekket og ID-merket, kan leveres med stamtavle med nærmeste familie hvis ønskelig.

Urbosa og Mipha er en del av chinchillafamilien som kom til DBT i februar 2023. Urbosa og Daruk ble anskaffet som to brødre som viste seg å være bror og søster, chinchillaene kom til oss etter eier ikke kunne ha dem mer grunnet avl. Ungene er helsesjekket og klarert for varige mén etter innavl. Familien bor på hjelpesenteret (separert etter kjønn) og venter på et foralltidshjem hvor de kan leve et stressfritt liv.

Interesserte kan kontakte Smådyrgruppa på mail: smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.