Chinchillagutten Daruk (f. våren 2021)

Omplasseringsklar: 18/05-23.

Omplasseres til: husstander uten barn. Må ha minst en chinchillagutt fra før som han kan bo sammen med.

Forventet levetid: 15-20 år.

Døgnrytme: kveld- og nattaktiv.

Daruk er en nydelig hvit og grå chinchillagutt, han har en bedagelig personlighet. Daruk har myk pels og er glad i rolige kvelder i hengekøya. Daruk er noe reservert i starten, men hvis han får litt tid kommer han frem til hånden. Daruk gnikker nese med de frivillige og roter markant mindre enn resten av familien. Daruk sitter rolig i hånden og på skulderen til menneskene han er trygg på, i sitt nye hjem vil han trives med ro rundt seg. Han gnager litt på tyggelekene, men er mest opptatt av å sitte å følge med på oss. Han er kosete til å være chinchilla og ser frem til et foralltidshjem hvor han ikke trenger å dele oppmerksomheten med hele familien.

Daruk ønsker seg et hjem med en eller flere chinchillagutter han kan bo med, Daruk går ikke overens med sin sønn Revali.

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 600 kr for en voksen chinchilla.

Chinchilla har behov for store habitater, daglig utetid, et stort utvalg av leker og gjemmesteder. Dersom en ønsker å adoptere chinchilla fra DBT er må en sette seg inn i hvilke utstyr som er trygt og hvilke utstyr som ikke kan brukes.

Daruk er helsesjekket og ID-merket, kan leveres med stamtavle med nærmeste familie hvis ønskelig.

Daruk er en del av chinchillafamilien som kom til DBT i februar 2023. Urbosa og Daruk ble anskaffet som to brødre som viste seg å være bror og søster, chinchillaene kom til oss etter eier ikke kunne ha dem mer grunnet avl. Ungene er helsesjekket og klarert for varige mén etter innavl. Familien bor på hjelpesenteret (separert etter kjønn) og venter på et foralltidshjem hvor de kan leve et stressfritt liv.

Interesserte kan kontakte Smådyrgruppa på mail: smadyrgruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.