Balto (f. 2021)

Balto er 3 år gammel hannhund, og er blanding av norrbottenspets (75% og finsk lapphund 25%). Han er chippet, har alt av grunnvaksiner, og er også vaksinert mot rabies. Han er ikke sterilisert. Balto har et middels aktivitetsnivå, og tur i marka og enkle lydighetsøvelser og lek med eieren inne ser ut til å være hans favorittaktiviteter.

Han er en herlig hund, som eieren dessverre må omplassere fordi han ikke fungerer med familiens barn. Eierens utfordring med Balto dreier seg om ressursforsvar, og at Balto forsvarer forskjellige gjenstander overfor familiens barn. Familien har opplevdd situasjoner hvor han har nappet barna, og i det siste en episode hvor han bet ett av barna.

Denne hunden er ellers veldig omgjengelig, og er svært tilknyttet sine eiere. Inne oppfører han seg på mange måter som en katt, han er veldig kosete og renslig av seg, og liker å ligge på sofaen, eller sitte i vinduet og se ut. Han har et veldig uttrykksfullt vesen, og han «prater/jodler» når han er glad.
Han er ikke glad i andre hannhunder, og kan utagere mot andre hannhunder når han er i bånd. Han har ikke utagert når han er løs. Han har sterk jakt instinkt, og er interessert i småvilt, særlig fugler. Nåværende eier tenker at han hadde gjort en god jobb i tiurjakt og lignende. Han har ikke vært interessert i naboens sau, men bjeffer på rein når de kommer på gårdsplassen.
Balto trekker en del i bånd, særlig hvis han lukter småvilt. Nåværende eier har han i bånd på tur på grunn av hundens sterke jaktinstinkt. Balto rømmer ikke når han er løs, men kommer som regel ikke på første innkalling.

Balto har en nydelig pels som krever ingen stell utover at det er lurt å børste han i røyteperioden. Han er renslig, og ligner litt på en katt i måten han selv steller pelsen sin. Balto har ingen helseplager, og fremstår som meget frisk og rask.

Balto kan være hjemme alene. Han har riktignok ikke gjort dette regelmessig, da nåværende eier han en annen hund som Balto er i lag med når eieren ikke er hjemme.
Denne hunden er en veldig «myk» og noe usikker og trenger en eier/eiere som er trygg. Han er vant til å bo landlig, og nåværende eier tenker at han egner seg best i rolige omgivelser hvor det er lite trafikk/aktivitet utenfor huset.

Hvis Balto høres ut som gutten for dere eller det er noen spørsmål, sende en mail til hundegruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com for interesse eller mer info

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.