APRILOPPDATERING FRA KATTEGRUPPA

Her ser dere tallene fra fra forrige mnd:

Katter i fosterhjem/hjelpesenter pr 30. april: 177
Katter som har fått nye hjem: 15
Nye katter inn: 15
Døde: 1
Katter på vift returnert til eier: 5 (3 var ID-merket)
Veterinærbesøk avlagt: 59
Saker meldt til Mattilsynet: 1

 

 

April var en krevende periode for oss. Det å få kabalen til å gå opp når fosterhjem skal på påskeferie er alltid like spennende, men vi har faktisk verdens mest fantastiske fosterhjem hos oss som virkelig stiller opp for hverandre, passer katter og hjelper til med kjøring! Uten fosterhjemmene hadde vi aldri klart oss. Gjengen har jobbet hardt i hele vinter, og belønninga kom siste helga i april da Kjerstin Klepsvik Vinsjansen fra Pets in Progress kom til oss for å holde foredraget «Fra villkatt til kosepus» for de frivillige fosterhjemmene og vaktene på senteret. Vi kan virkelig anbefale henne til alle som har katter med adferdsproblemer, denne dama vet hva hun snakker om. Slike arrangementer krever en del arbeid og planlegging, men er utrolig viktige for kattegruppa. Hyggelig var det også ågå ut og spise i lag om kvelden etter foredraget.
Ikke like hyggelig var det for undertegnede å bevitne nedleggelsen av lokalavdelinga i Midt-Troms på deres årsmøte. Vi hadde håpet i det lengste at avdelinga skulle holde ut litt til, men slik ble det ikke. Så nå har vi «arvet» en ekstra avdeling med både frivillige og dyr, og går en utfordrende tid i møte siden vi i DBT nå også skal dekke kommunene på Senja, Lenvik, Bardu, Målselv, Salangen, Lavangen og Dyrøy i tillegg til hele Tromsø og Nord-Troms. Heldigvis er det fine folk der som vil fortsette som frivillig, det har alt å si for arbeidet som skal gjøres i Midt-Troms i årene som kommer.

Vi dro også tilbake til Olsborg imars og april. For å friske opp hukommelsen til de som ikke husker saken fra 2017, så hentet vi da inn 34 katter med stort og smått derfra. Av de voksne kattene hadde over 50% FIV. Denne gangen fant vi 7 katter. 50% av de voksne hadde FIV. Vi vet at det ennå skal være ihvertfall en liten svart katt igjen (dersom den har overlevd vinteren) der som vi har observert men som ikke er fanget inn, så vi er veldig interesserte i tips om forvillede, eierløse katter på Olsborgmoen. Det er utrolig viktig å hindre videre spredning av viruset.

På Selnes i Balsfjord har vi også fortsatt jobben med en større koloni der, og jubelen var stor da monsen Selveste, gikk i fella etter å ha blitt jaktet på av oss i over et år 😍

Vi merker godt at folk forbereder seg på sommerferie. Henvendelser fra folk som ønsker at vi skal overta kattene deres har regelrett eksplodert! Det er frustrerende, og fortvilende, for vi kan ikke hjelpe alle.

Vi merker også at flere katter nyter at det er mildere i været og lyst ute, og som dermed streifer vekk fra hjemmet sitt. Vi vil oppfordre alle sammen til å ikke slippe ut våryre katter før de er kastrert og ID-merket! Ikke bidra til at det fødes uønskede kattunger, eller at katter går seg bort og ender opp som hjemløse. Vi i kattegruppa blir ikke arbeidsledige med det første, for å si det slik.

Hilsen Hege, leder for kattegrupa DBT

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.