Tispa Tia (f. 2007)

Tia er en 10 år gammel Parson Russell terrier som elsker å være sammen med menneskene sine. Hun er vant til å være alene på dagtid, men hun vil ha det mye bedre om hun kan være hos noen som i allefall ikke er borte hele dagen. Hun går godt overens med barn og med andre dyr. Hun kan riktignok ha en tendens til å ville posisjonere seg i flokken, så jeg tror hun vil egne seg best som «alenehund». Tia er ikke en hund for førstegangs hundeeiere. Hun er veldig lærenem, – både på gode og dårlige vaner, dermed er det viktig at en ny eier er vant med å dressere hund og kan være tydelig i signalene fra første stund.

Tia er vant med å kjøre bil, fly (i cabinen) og har også vært med på tog noen ganger. Hun er nysgjerrig og vil ha med seg alt som skjer. Hun knytter seg veldig fort til en «hovedperson», og følger gjerne denne der hun kan. Hun elsker å ligge tett inntil en i sofa’n eller krølle seg sammen ved bena. Tia er ellers vant til turer i all slags vær. Hun går fint i bånd, men har en tendens til å ville gjøre «utfall» mot andre hunder når de går i bånd. Her gjelder det å være først ute med å oppdage den andre hunden og så holde blikkontakten med Tia til hunden har passert. Selvfølgelig 

etterfulgt av en godbit. Tia gjør hva som helst for en godbit. Tia’s verste uvane er at hun bjeffer når det ringer på, – men med tålmodig og tydelig trening kan nok dette avvennes. Hvis man er kjapp med godbiten så glemmer hun ringeklokka.


Tia ble trent med klikker da hun var liten og hun lærer veldig fort! En ting som sitter i ryggmargen hennes er å komme på innkalling. Det er ikke noe problem å gå med Tia løs i skogen for hun holder seg alltid rundt oss, og kommer når vi roper. Hun er i det hele tatt vant til positiv belønning.


Tia er Id-merket og har fulgt de vanlige vaksinasjonsprogrammene. Hun er også rabiesvaksinert siden hun har vært med på utenlandsferier i hele sitt liv. Hun har nylig tatt seniorblodprøve og er frisk som en fisk. Selvfølgelig siden hun er en seniorhund er det ikke de store krevende ekspedisjoner som er det beste for Tia, men heller ofte, kortere turer i variert terreng. Hun liker godt å gå i skogen/fjellet.

Er du interessert i å adoptere henne, så send e-post til hundegruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.