Tispa Shira (f. 2010)

Shira (Enjoy yourself by Ullami) dvergpinscher, 6 år, f. 25.12.2010,

Kjærlig, munter, morsom, turglad, en skikkelig herlig hund. Hun knytter seg fort til mennesker, og er svært glad i selskap, kos, og å ligge under pledd eller foran peis. Elsker å gå timevis på fjellet, og får plass i sekken om hun blir sliten. Hun omplasseres pga forsterket separasjonsangst etter flytting, hun klarer ikke å være alene hjemme. For en hjemmeværende uten barn, og gjerne sammen med andre dyr, kan hun fungere kjempefint.

Shira ble omplassert til nåværende eier når hun var 7mnd gammel. Separasjonsangst allerede da, fulgte etter eier overalt, og var redd alt fra fugler til biler. Angsten roet seg etter noen år. Generelt mye tryggere nå, men har fortsatt usikkerhet i seg, og skal ikke inn i et hjem med mye stress og uro. Hun har gått godt overens med alle hunder hun har møtt hittil, og er leken og godt sosialisert. Hun vil helst ligge inntil folk, er kontaktsøkende og veldig sosial, som nok også er en del av uselvstendigheten hennes.

Innendørs kan hun følge etter eier, og bruke tid på å roe seg ned på egen plass. Hører likevel etter om man ber henne gå på plass og bli der, feks når man spiser middag. Reagerer på bråkete omgivelser med angst eller bjeffing. Bjeffer når folk kommer på besøk. Takler svært dårlig å være alene hjemme, så ny eier må være hjemmeværende, eller ha mulighet for å ha henne med på jobb. Bare en time alene er svært stressende for henne. Dette kan kanskje reduseres med trening, men nåværende eier har ikke hatt hell med det etter nylig flytting. Endringer stresser henne. Det kan hende hun klarer å være alene sammen med andre hunder, det har hun håndtert før, men er ikke sikkert. Hun har taklet å være i bil alene noe bedre. Ny eier må kjenne til hva separasjonsangst er, slik at plagene hennes tas på alvor.

På tur trekker hun lite når hun er i fleksibånd og sele, som hun er vant til å gå med. Kan noen dager bjeffe på forbipasserende mennesker, syklister osv. Bjeffer mye på andre hunder om hun ikke får hilse på de. Kommer stort sett på innkalling, utenom når andre hunder/dyr/fugler er i nærheten, da løper hun mot dem. Kan også løpe mot folk. Går ikke så langt fra eier når hun er løs, og stikker ikke ut av huset om døra er åpen, antakelig pga separasjonsangsten.

I et rolig hjem der noen er hjemme stort sett hele tiden, og gjerne liker å gå turer, kan Shira være et herlig tilskudd. Hun har mange gode kvaliteter og en personlighet som er lett å bli glad i.

Helse
Epilepsi siden 2011, ingen anfall med medisin 2gng daglig, årlig blodprøvekontroll.
Trukket tre tenner pga tannkjøttbetennelse sommer 2017
Noe problemer med venstre forlabb høst 2017, som kommer og går
Tåler ikke Clomicalm (testet under alenetrening høst 2017)
Alle vaksiner ok
Tendens til problemer med analkjertler, må tømmes minst et par ganger i året
Kloklipp krevende, men lar seg gjøre med god tid og mye kos

Barn
Kan vokte og gjøre utfall om barn (alle aldre) kommer brått på, både ute og innendørs. Holder seg helst unna om barn er voldsomme, men kan også kose om de er rolige. Kan gjete og nappe litt om de løper. Har aldri glefset etter barn, men har usikkerhet i seg så må overvåkes rundt dem. Bør derfor ikke inn i et hjem med små barn.

Katter
Synes de er spennende, men lar de være i fred innendørs etter hvert. Bodde sammen med katt når hun var valp.

ID-merket, forsikret i Agria, ikke NKK-medlem

Ved interesse ta kontakt med: hundegruppa.dyrebeskyttelsen@gmail.com

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.