Pusiene Øygunn og Soarin (f. 2016 og 2015)

Bestevennene Øygunn og Soarin ser etter et for alltid hjem hvor de kan være sammen. Øygunn, født i Vesterålen sommeren 2016, er en nydelig, skilpaddefarget pusi med store oransje øyne og de lengste ben. Hun våkner til liv når hun jakter laserprikker, men hennes favorittleke er trådpinner med fjær på, og hun vil ofte sitte på bakføttene som en surikat og forsøke fange fjærene. Hun er også en av de mest entusiastiske løperne i «hamsterhjulet» på hjelpesenteret. Øygunn er en sky katt, men vi har sett henne vokse til å bli mer selvsikker i sentrum av oppmerksomheten. Fra tidligere å gjemme seg bak sofaputene, til nå å ligge utstrakt på midten av gulvet, vanligvis med en pote på en av sine favoritt-fjærleker.

Øygunn og Soarin elsker å gå kjærlighetsturer sammen, side ved side, mens de kosegnikker hodene mot hverandre. Soarin er en vakker, liten tabby med en vidunderlig ravfarget mage. Hun er to år gammel og kommer opprinnelig fra Seljelvnes. Først var hun utrolig redd alt og alle, og fant komfort i selskapet av andre katter eller gjemte seg på en trygg plass. Men via rehabilitering på hjelpesenteret sover Soarin nå ute på åpne plasser og deler gladelig en kosekrok med Øygunn når støvsugeren kommer ut. Nå kan også frivillige kose med henne mens hun får godsaker eller mens hun går en kjærlighetstur med Øygunn eller andre katter. Og med sine favoritt-frivillige kan hun komme løpende når de roper hennes navn, og hun elsker å bli strøket i ansiktet. Når hun har fått nok kos ruller hun over på ryggen og vrikker seg i glede. Soarin er også en leken katt som liker å jakte på klinkekuler.

Siden begge kattene er skye er det best om Øygunn og Soarin kommer til en familie uten barn. De trenger rolige, trygge forhold rundt seg, slik at de kan blomstre som de kosepusene de egentlig er. Det er også veldig viktig at deres nye eiere tar seg tid til å sosialisere og stimulere dem, siden de forblir helt passive dersom ingen tar initiativ til kontakt. Vi håper dette leses av noen snille mennesker med en sofakrok til overs, vi vet at de som åpner hjemmet til for Øygunn og Soarin vil få masse kjærlighet, glede og lekenhet tilbake.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.