Pusia Talia (F.01.02.17

Talia er en nydelig sort- og hvitfarget pusia, med semilang pels og mørke tegninger rundt øynene. Hun ble fanget inn i Trollvika på Finnsnes i 2017, sammen med moren Tindra og broren Trevor. Alle tre var forvillet når de ble fanget inn, men har gjort store fremskritt hos oss på hjelpesenteret.

Mens storebror Trevor er utadvendt og nysgjerrig, er Talia en mer engstelig type. Hun synes mennesker er fryktelig skummelt, og foretrekker å betrakte oss på avstand. Samtidig er hun veldig sosial med andre katter, og trives best når hun kan ligge tett sammen med «filletanten» Soarin, Tindra eller Trevor. Når hun ligger sammen med Trevor føler hun seg gjerne litt ekstra tøff, og da har vi fått lov å kose og kna på henne. Når hun slapper av maler Talia som en dieselmotor, og hun vil helt sikkert bli en ordentlig kosepus når hun får seg et eget hjem.

Talia og Trevor er svært like av utseende, men som sagt veldig forskjellige av personlighet. Mens Trevor er «kongen av klorestativet» og elsker å utforske omgivelsene gjennom lek, er Talia mer forsiktig og tenker seg nøye om før hun gjør noe som helst. Da er hun til gjengjeld veldig morsom å se på, for hun er rett og slett litt klønete – enn så lenge. Siden Talia er engstelig og ofte sitter og følger med på leken fremfor å delta selv er hun ikke like stødig som broren, men dette kommer selvfølgelig til å forandre seg. Vi er veldig glade for at hun har blitt tryggere på både seg selv og omgivelsene, og syns hun er skrekkelig søt når hun blir ivrig og surrer det litt til for seg selv.

Siden Talia er sky og var brå bevegelser vil hun nok fungere best i et rolig hjem uten barn, eventuelt med litt større barn som kan være tålmodige og hjelpe henne å bli trygg i nye omgivelser. Som sagt er hun også en veldig sosial katt, og hun vil helt sikkert sette pris på å få selskap av en annen firbent venn. Vi vil også understreke at selv om Talia er sky og engstelig så viser hun veldig stor fremgang, og vi ser stadige tegn på at hun egentlig liker oss mennesker. Hun er også veldig glad i fisk, så med litt tålmodighet og noen porsjoner kokt sei vil nok Talia utvikle seg til en trygg og kosete familiekatt.

Talia er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.