Pusia Stina (f. 2008)

Stina er mellom 8 og 10 år, tror vi i allefall, og er den skjønneste katten. Hun kom til Dyrebeskyttelsen via en snill dyreklinikk som fikk henne pluss hennes 7 nyfødte unger levert inn for avliving. Heller enn å avlive, kontaktet veterinæren Dyrebeskyttelsen, og ordnet det praktiske slik at Stina og alle barna fikk komme til oss.

I sitt første fosterhjem tok Stina seg like godt av 7 unger til, i tillegg til sine egne 7. Stina elsker kos og hun elsker lek. Hun kan hoppe fra gulv til nesten tak i jakt på hva det måtte være man aktiverer henne med av leketing. Kjempeglad i å være ute, og går gjerne turer sammen med andre katter og mennesker. Hun tolererer andre katter ganske godt. Noen bedre enn andre, men alle som en, helst litt på avstand. Hun har en litt snikende og ertende kroppsføring som har gjort henne, dessverre, til et yndet mobbeoffer for et par katter med svært sterk personlighet, og derfor anbefales det på ingen måter å ha henne sammen med bestemte og viljesterke firbeinte.

Hun lager verdens søteste mjauelignende lyd om man vekker henne forsiktig, og kaster hodet opp for å se på deg og motta kos. Stina er ikke glad i ståk og støy, og søker veldig raskt ly om tingenes tilstand er for uforutsigbar. Magergionen er ikke hennes favorittområde å motta kos på, men hun sier i fra på en ganske så mild måte, uten klør og uten kraft, i grunn. Ligger gjerne på magen din, men er ikke kjempeglad i å bli løftet. Det godtas, absolutt, men hun faller ikke til ro, slik man gjerne opplever med katter av litt mer rolig sort.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1000 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.