Pusia Sjubidu (f. 2017)

Hei der, du som er på utkikk etter ett nytt familiemedlem, en ny dyrevenn, en skikkelig kosekatt eller en ny lekekamerat for din nåværende katt. JEG melder meg frivillig! Jeg er rundt 2 år gammel og heter Sjubidu, ja, du tenker nok at jeg er en skøyer slik som Scooby Doo nå – Jeg kan innrømme at jeg muligens er en smule skøyeraktig. Jeg elsker nemlig å leke «politi og tyv» med den andre katten jeg bor sammen med i fosterhjemmet mitt. Fostermoren min sier vi må leke ferdig før hun skal legge seg, men det er litt vanskelig å styre seg. Det er jo så morsomt å leke.

Når den andre katten i fosterhjemmet ikke vil være med å leke, finner jeg noe annet underholdende. Det kan være en lekemus, lekeball eller noe lignende som for eksempel min fostermors beatyblender. Fiskestangleker er jeg også stor fan av. Da kommer den indre løven fram i meg! Med mine «høye» brøl skremmer jeg alt som måtte prøve å flykte unna. «Brølene» mine kan vel sammenlignes med Simbas første forsøk på et brøl. Hehe, ikke så mye å skryte av…enda. Så du må høre godt etter når jeg prøver å fortelle deg noe!

Jeg er veldig vant til å leve med andre katter, jeg har tross alt bodd sammen med ca 40 andre katter i Sigerfjorden i Vesterålen, før jeg var så heldig å bli tatt med inn i varmen av Dyrebeskyttelsen, så jeg kan vel trygt si at jeg går godt overens med andre katter. Siden jeg måtte dele mat med alle disse kattene og det ikke var så enkelt å finne noe å spise i begynnelsen av livet mitt, ble det litt lite inntak

av voksemiddel. Av den grunn rakk jeg ikke å bli like stor som de andre kattene. Selv om jeg ikke er så stor har jeg likevel en velstelt semilanghåret pels i fargene beige, sort og hvit. I pannen har jeg et kjennemerke, et M-symbol i svart, akkurat slik som superhelter har! Fostermamma synes øyene mine er like vakre som sola- de er i alle fall like gule. Når jeg koser meg ekstra mye tryller jeg frem en måneformørkelse ved å knipe sammen øynene (som den superhelten jeg er), for å vise deg tillit.

Jeg er ikke bare en skøyer, jeg er også en skikkelig kosekatt. Jeg følger med glede etter deg både opp i sofaen og på do for å få litt kos. Legger meg tett inntil deg i sofaen for å være helt sikker på at du får kost med HELE kroppen min – Ikke glem å klø meg på magen! Jeg ruller rundt og rundt og maler høyere og høyere, dess mer kos du gir meg.

Som min navnebror, Scooby Doo, er også jeg litt skvetten. Høye lyder og brå bevegelser synes jeg er litt skummelt. Jeg har ingen erfaring med miniatyrmennesker, så det er kanskje best at jeg havner i et for-alltid-hjem uten barn. Siden jeg er litt skvetten tror jeg at jeg godt kunne trivdes som innekatt på heltid. Det å vanke ute i den store verden er ikke et must med det første hvertfall. Dersom du tenker å ha meg som innekatt hadde det vært ekstra stas å få dele din oppmerksomhet med en annen katt. Jeg er

ikke helt komfortabel med å bli løftet opp i høyden enda, men høydeskrekken kommer seg heldigvis!

En ting jeg derimot er veldig komfortabel med er å sove i senga til fostermor, for da får jeg nemlig tilgang til enda mer kos. Jeg synes dog natta er altfor lang til å sove hele natten gjennom, så jeg sier ikke nei, takk til litt tåfis-jakt under dyna.

Dersom du fortsatt er i tvil om du skal velge meg, sier jeg som eselet i Shrek: «VELG MEG, VELG

MEG, VELG MEG!» Og krysser potene.

Sjubidu er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter over 12 mnd, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2800. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.