Pusia Ninni (f. 2012)

Ninni kommer fra en stor kattekoloni i Kjøpsvik, hvor dagene (og nettene) var preget av kampen for tilværelsen. Hun var ikke mer enn halvvoksen når hun kom til Dyrebeskyttelsens nå nedlagte avdeling i Narvik, og ble videresendt til Porsøy kattebatteri.

På Porsøy tilbrakte hun de første ukene i skjul for både to- og firbeinte. Etterhvert tødde hun godt opp, og ble først glad i mennesker, så fikk hun en mentor, bestevenn og hjertevenn i mye eldre katt. Ninni har forandret seg litt og det har skjedd gradvis. Nå liker hun egentlig ikke så godt å ha andre katter rundt seg. Det kan selvfølgelig ha med mengden katter hun var nødt å forholde seg til å gjøre. Kanskje kan hun igjen lære seg å bli glad i andre katter, gitt tid og myk tilvenning.

Best av alt liker hun kos. Gjerne i ansiktet, slik at sveisen blir pen. Hun stanger og ruller for å få kos på alle de riktige stedene. Hun maler en aldeles elskverdig malelyd som nesten ikke er hørbar. Hun kan våkne fra noen timers søvn og ha akutt kosebehov, og derfor komme løpende til hvor du er. Ninni trives godt som utekatt. Leke gjør hun også, helst med trådleker som trekkes foran og over henne for å pirre nysgjerrigheten og instinktene.

Ninni er utrygg på mye lyd og leven og passer nok best i et rolig og forutsigbart hjem hvor hun får være seg selv, på egne premisser.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1000 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.