Pusia Mugla (f. 2016)

ptr

Dette er den skjønne Mugla, en to år gammel langhåret pusi. Mugla har bodd sammen med en annen pus fram til eier døde og de ble overlatt litt til seg selv. Hun kom til dyrebeskyttelsen høsten 2018. Mugla bærer preg av å ha blitt flyttet på en del i det siste, noe som resulterer i en litt redd og skeptisk av seg. Da hun først kom til oss ville hun bare være i fred og freste når vi kom for nært, men etter noen uker bedret dette seg og hun ble tryggere. Hun er en matglad pusi som kommer løpende når man tilbereder mat og gnir seg inntil bena våre, men av og til synes hun det er litt skummelt man forsøker å kose og løper bort. Hun liker og bli klødd under haken og bak ørene, og kan stå flere minutter og bli kosete med før hun trekker seg bort.

I det siste har Mugla vært mer kosete og lekete, hun bor nå sammen med en yngre jentekatt som hun leker mye med, men finner også stor glede i å løpe rundt med en sprettball på egen hånd. Hun har hoppet opp og lagt seg tilrette på fanget noen ganger. Hun liker å ligge i nærheten av oss, og om nettene foretrekker hun å sove under sengen vår eller i nattbordshylla.

Mugla trenger å komme til et litt rolig hjem, hvor man gir henne tid til å bli trygg. Om det er aktuelt med en barnefamilie vil hun nok foretrekke større barn som tar hensyn til at hun er litt engstelig av seg. Hun vil ikke være en kosekatt den første tiden i et nytt hjem, men Mugla har hatt stor fremgang siden hun kom til oss litt før jul, og med litt tid vil hun bli et nydelig familietilegg.

Mugla har fått helsesjekk og ormekur, og hun er ID-merket, kastrert og vaksinert.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.