Pusia Mugla (f. 2016)

Dette er den skjønne Mugla, en to år gammel langhåret pusi. Mugla har bodd sammen med en annen pus fram til eier døde og de ble overlatt litt til seg selv. Hun kom til dyrebeskyttelsen høsten 2018. Mugla var litt redd og skeptisk av seg den første tiden i fosterhjem og bar preg av å ha blitt flyttet på en del. Da hun først kom til oss ville hun bare være i fred og freste når vi kom for nært, men etter noen uker bedret dette seg og hun ble tryggere. Mugla har virkelig kommet ut av skallet sitt de siste månedene og løper for å møte oss i døren når vi kommer hjem. Om du tar en middagshvil på sofaen hopper hun ofte opp og tråkker på magen før hun tar en liten hvil sammen med deg. Hun har også fått for vane å ligge i fotenden av sengen og gjør dette nesten hver natt.

Hun er en matglad pusi som kommer løpende når man tilbereder mat og gnir seg inntil bena våre. Av og til kan hun synes det er litt skummelt man lener seg raskt ned for å kose, men dette har også blitt bedre den siste tiden. Hun liker og bli klødd under haken og bak ørene, og kan stå flere minutter og bli koset med, og hun er lett å lese når hun ikke ønsker mer kos.

I det siste har Mugla vært alene i fosterhjemmet, noe hun virker å trives svært godt med. Hun går ikke godt overens med andre katter med mindre de er yngre og rolige av seg. Hun er periodevis veldig lekete og finner stor glede i å løpe rundt med en sprettball på egen hånd eller bli lekt med.

Mugla trenger å komme til et hjem hvor man gir henne tid til å bli trygg i starten. Om det er aktuelt med en barnefamilie vil hun nok foretrekke barn som kan gi henne ro om hun trenger dette innledningsvis. Mugla liker ikke veldig godt å bli greid men hun tolerer det i korte perioder. Hun har vist seg å være en sosial og kosete katt som er lett og bli glad i, hun vil bli et flott familietilegg!

Mugla har fått helsesjekk og ormekur, og hun er ID-merket, kastrert og vaksinert.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.