Pusia Mor (f. 2013) og monsen Herman (f. 2014)

Mor og Herman er to fantastiske katter som søker etter et nytt hjem. Dette er to kjærlige katter som er godt vant med mennesker.  Mor er som navnet tilsier, mammaen til Herman. Disse to er som knoll og tott og har et lekent og godt forhold til hverandre. Hvem som er sjefen mellom dem er ikke godt å si, men vi har kommet fram til at vi tror det er mor som har kontrollen og lar Herman tro han bestemmer. Disse to kattene er to herlige vesener med supre personligheter som man lett blir glade i.

Mor er en 5 år gammel frøken med dådyrøyne. Hun er kontaktsøkende og veldig leken. I nye situasjoner kan hun være litt sjenert før hun føler seg trygg på menneskene rundt seg eller den nye situasjonen, noe som skiller hennes personlighet fra Hermans. Det tar likevel ikke lange tiden før hun føler seg trygg nok til å vise sitt ordentlige ”jeg”. Da kommer denne kjærlige, purrende, lekne katten til syne. Om hun er i det riktige humøret tar det ikke lange tiden før hun har terget opp Herman og de ruller rundt på gulvet i full lekeslåssing. Dette er en frøken som i tillegg til å være leken, er veldig omsorgsfull overfor Herman. I sofaen kan en finne dem i en sammensveiset liten krøll og hjelper hverandre med vaskingen.

Mor er også en bestemt frøken. Om det er noe som er feil, noe hun har lyst på, eller bare kjeder seg litt, dilter Mor purrende hun rundt i huset i håp om litt selskap eller litt mat i skålen. Denne svake purringen er også å høre om hun har funnet seg et flygende innsekt! Disse er veldig spennende og hun prøver så godt hun kan å fange dem. Alt i alt er hun en nydelig pus som man fort forelsker seg i.

 

Herman er en 4 år gammel katt og er noe for seg selv. Han har et nydelig løveliknende utseende med herlig pels og en vakker lang hale. Herman er trygg på nye mennesker fra første sekund, og kommer raskt deg i møte for litt kos. Kosen må nå skje litt på hans betingelser, om det blir for mye, eller på feil måte får han deg raskt til å stoppe. Han er en nysgjerrig pus som liker å utforske, lysslynger for eksempel er veldig spennende å røske i for å se hva som skjer. Leken er han også og ruller gjerne rundt på gulvet i full lek med mor. Han er allikevel roligere enn Mor og tar seg gjerne lange blunder på høytliggende plasser. Bokhylla i hans midlertidige hjem har vært yndlingsplassen.

Herman er en god jeger. Med skarpe klør og lynraske bevegelser fanger han lett en flue. Han presterte til og med å fange en fugl gjennom en tre centimeter bred sprekk i vinduskarmen.

 

Disse to kattene bør ha mulighet for gode uteområder da de begge er aktive og lekne. De har begge lang pels som trenger regelmessig stell, spesielt Mor har en tendens til lett å få klumper i pelsen om den ikke børstes ofte. Dette er ikke et vanskelig prosjekt da de begge er vant til å børstes, men om det faller i smak eller ikke, kommer litt an på dagens humør.

Mor og Herman har fått helsesjekk og ormekur, og de er ID-merket, kastrert og vaksinert.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha mer enn det dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.