Pusia Mimosa (f.2015)

Mimosa er en kattefrøken på 3 år (født i 2015). Hun har en nydelig farge, sølvgrå med gule øyne. Mimosa er atletisk bygd og hverken stor eller liten. Pelsen er kort og glatt.

Mimosa virker i starten ganske beskjeden, men så fort hun føler seg trygg, blir hun veldig kontaktsøkende og kosen. Hun følger gjerne etter deg når du skal et sted og ligger gjerne å venter på deg utenfor badet. Om morgen eller når du har vært borte kommer hun å hilser på deg og prater. Hun går gjerne mellom beina dine når du går og gnikker kroppen sin mot beina.

Hun ligger gjerne på fanget eller helt i nærheten. Hun elsker å ligge på sengen sammen med deg og hun kan noen ganger sove helt inntil og opp på dyna. Mimosa liker absolutt å være der du er. Du kan løfte henne og hun liker å bli børstet.

Hun liker ikke brå bevegelser eller høye lyder,og blir litt engstelig av små barn og kan trekke seg tilbake til soverommet hvor hun søker tilflukt om omgivelsene er for bråkete. Men når det er rolige forhold, er hun alltid fremme for kos, mat, lek og søvn. Hun liker å bli kost og klappet, har sin egen mening om når og hvor hun skal klappes. Du må bli kjent med henne. Hun kan slikke på hånda di og kosebite og tar gjerne kontakt selv. Det virker noen ganger som om hun ikke har skjønt at man kan forlate dersom man er lei, så hun kan si fra ved å bite litt. Dette gjør at hun nok ikke vil passe så godt i en familie med små barn. Det er viktig å få fram at dette er en svært sosial katt, som søker nærhet hos mennesker.
Resten av tiden tilbringes ved å titte ut av vinduet etter andre katter og fugler, noe hun nok aller helst ville sjekket ut på nærmere hold.  Forøvrig er hun renslig og bruker kattedoen uten problem.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.