Pusia Mabel

Mabel er en liten, korthåret pusi som kommer fra Myklevik i Lofoten. Hun er sort og hvit, og lett gjenkjennelig med sort «hette» og kraftig sort markering over snuten. Dette gir henne ett morsomt og litt tegneserieaktig utseende. Hun er vokst opp som kolonikatt, og vant med å bo sammen med mange andre dyr.

Siden Mabel er vokst opp i en koloni er hun først og fremst trygg på andre katter. Hun synes mennesker er skumle, og stikker seg som regel unna når vi forsøker å lure til oss litt kos. Samtidig er Mabel en morsom og sosial katt, som liker å leke. Hun er våken og engasjert, og følger med på hva vi foretar oss. Siden hun er et lite matvrak er det lett å få kontakt med henne gjennom godbiter også, og hun har begynt å spise av hånden selv om nærkontakt fremdeles er utenfor komfortsonen. Hun er veldig forsiktig og snill når hun forsyner seg, og passer på så hun ikke biter eller klorer hånden som mater henne. Generelt er Mabel lite aggressiv, og stikker av heller enn å slå med poten/klore.

Dette er en pusi som vil kreve litt av sine eiere, og det er viktig at hun kommer til et hjem som har tålmodighet med en katt som fremdeles holder på å lære hvordan man skal bo sammen med mennesker. Siden hun er sky og lett forskremt går hun ikke sammen med små barn, men kan antagelig fungere godt med litt eldre barn/ungdom som har interesse for dyr. Det er flott hvis hun får et hjem med andre dyr, da hun har vokst opp i en koloni med mange katter. Det kan være bra for Mabel å komme til et hjem med en godt sosialisert pus fra før – vi har god erfaring med å gi lett forvillede katter et forbilde de kan lære av.

 

Mabel er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.