Pusia Mabel og monsen Caramello

Mabel er en liten, korthåret pusi fra Myklevik i Lofoten. Hun er sort og hvit, og lett gjenkjennelig med sort «hette» og kraftig sort markering over snuten. Hun er vokst opp som kolonikatt, og vant med å bo sammen med mange andre dyr.

Monsen Caramello er en brunmasket colourpoint ragdoll født i 2011. Han er mellomstor med lang, fløyelsmyk pels som floker seg uten jevnlig stell.

 

Etter at Caramello flyttet inn på hjelpesenteret på grunn av sykdom hos tidligere eier har han og Mabel blitt kjærester. De koser seg virkelig i hverandres selskap, og går lange turer mens de utforsker verden sammen. Begge har alltid bodd med mange andre katter, og særlig Mabel som er vokst opp i en koloni finner stor trygghet i Caramello. Hun synes mennesker er skumle, og stikker seg som regel unna når vi forsøker å lure til oss litt kos. Caramello er også en sky katt, men når han får roen på seg er han en skikkelig kosegris, som elsker å bli klødd på magen og kilt under haken.

Begge kattene vil kreve en del av sine nye eiere, om enn på forskjellige måter. Caramello har lang pels som krever jevnlig stell, slik at den ikke får ubehagelig floker. Mabel trenger et hjem som har tålmodighet med en katt som fremdeles holder på å lære hvordan man skal bo sammen med mennesker. Siden hun er sky og lett forskremt går hun ikke sammen med små barn, men kan antagelig fungere godt med litt eldre barn/ungdom som har interesse for dyr. For dette er virkelig to herlige og lekne katter, med masse personlighet og sjarm. Særlig Mabel som er yngst er våken og engasjert, og følger med på alt vi foretar oss. Begge er matvrak som kan bestikkes med godbiter, og Mabel har begynt å spise av hånden selv om nærkontakt fremdeles er utenfor komfortsonen. De er veldig lite aggressive, og stikker bare av hvis de syns det blir for mye kjas og mas.

Vi håper noen har et hjem å tilby disse hjertevennene!

 

Mabel og Caramello er ID-merket, vaksinert, kastrert og har fått helsesjekk og ormekur. Dyrebeskyttelsen Tromsø tar et adopsjonsgebyr på 1200 kroner for alle voksne katter, dette utgjør under halvparten av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering av en katt. Pakkeprisen hos veterinærklinikkene i Tromsø er for en hannkatt er drøye kr. 2000, mens man for en hunnkatt må betale ca. kr. 2600. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen!

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.