Pusia Gjertrud (f 2010)

Gjertrud er ei spretten lita pusi på 8 år. Hun holder seg godt, har en silkemyk pels, er kjapp til beins og bærer halen i en spenstig krøll over ryggen. Hun er bare en  utrolig søt og mild pus.
Hun kom til fosterhjemmet i april 2018 etter at hun en lengre tid var blitt overlatt til seg selv, og hadde det ikke vært for at en snill nabo holdt øye med henne er det ikke godt å si hvordan det ville endt. Hun ble fanget inn og tatt til veterinæren for sjekk og hadde da en kraftig UVI som ble behandlet og har nå ingen helseplager.
Hun var svært nervøs den første tiden i fosterhjemmet, men hun har kommet seg godt selv om hun fortsatt er litt skvetten. Hun møter modig nye utfordringer og har til og med vent seg til å dele hus med hund (selv om de ikke kommer til å bli nære venner). For tiden trener vi på å bli løftet og det synes hun nå er såpass tålelig at hun selv oppsøker denne treningstimen og til rett tid og sted så slapper hun av og maler i matmors armer. Hun sover ilag med matmor hele natten og har lært seg å ligge helt stille til det begynner å bli morgen. Hun ligger gjerne attme i sofaen, men kommer ikke i fanget.
Gjertrud er nok ikke egnet for familier med små barn. Hun viser ikke tegn til at utelivet frister så hun er god kandidat som innekatt. Hun er ikke veldig glad i andre katter heller, men hun er ikke aggressiv så lenge hun får være i fred. Gjertrud har ikke funnet at av greia med klorebrett eller klorestativ så hun vil gjerne kvesse klørne på gulvtepper. Hun har prøvd seg på møbler også, men hun er lydhør for korrigeringer. Hun er en lite krevende katt med masse hengivenhet å gi.

DBT tar et omplasseringsgebyr på kr. 1500 for alle kattunger og kr. 1200 for alle voksne katter. En privatperson vil ha det minst dobbelte i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt. Man sparer altså mye penger på å få seg katt fra Dyrebeskyttelsen.

Interesserte kan ta kontakt på dyrebeskyttelsen.tromso@gmail.com for å få telefonnummeret til fosterhjemmet.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Spor fra din side.